Για την επιστροφή στη Σελήνη μιλά ο Dr Eastwood στον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος

Τη σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με ηγετικές προσωπικότητες της αστρονομίας και της κοσμολογίας συνεχίζει σήμερα ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) με δεύτερο καλεσμένο του τον Δρ. Jonathan Eastwood, Διευθυντή του Space Lab, στο Imperial College του Λονδίνου.

Ο Δρ Eastwood, θα παρουσιάσει το θέμα “Η επιστροφή της Ανθρωπότητας στη Σελήνη".

Αναμένεται να μιλήσει για τα μελλοντικά σχέδια επιστροφής στο φεγγάρι, τη δημιουργία μόνιμης βάσης αλλά και για τους κινδύνους του διαστημικού καιρού.

Τα σεμινάρια με τίτλο «2030:SpaceWorks», https://www.space.cy/spaceworks, θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα με φιλοξενούμενους κορυφαίους επιστήμονες του διαστήματος, της  αστρονομίας και της κοσμολογίας. Τα διαδικτυακά  αυτά σεμινάρια θα μεταδίδονται ζωντανά , θα είναι δωρεάν και αναμένεται να προσεγγίσουν δεκάδες χιλιάδες θεατές παγκοσμίως.

Τα σεμινάρια θα επικεντρωθούν στο μέλλον της εξερεύνησης του διαστήματος, στην επιστροφή του ανθρώπου και την εγκατάστασή του στη Σελήνη, στην μετάβαση της ανθρωπότητας  στον πλανήτη Άρη, στο σύμπαν και στην ευφυή ζωή στο σύμπαν.

Οι συμπαντικοί αιώνες υπήρχαν και θα υπάρχουν για πάντα, είπε ο Σερ Πένροουζ στο ΚΥΠΕ
-------------------------------------------------

Η πρεμιέρα έγινε πριν δύο εβδομάδες με τον θρύλο της κοσμολογίας - Σερ Ρότζερ Πένροουζ, ο οποίος μεταξύ άλλων μοιράστηκε το Βραβείο Wolf Prize για τη φυσική με τον Στίβεν Χόκινγκ για το έργο τους σχετικά με το θεώρημα Penrose-Hawking.

Ο Βρετανός επιστήμονας παρουσίασε για πρώτη φορά νέα, πολύ ισχυρά δεδομένα, όπως είπε, από ένα σύμπαν που προϋπήρξε του δικού μας και που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την θεωρία του περί μιας Σύμμορφης Κυκλικής Κοσμολογίας όπου το Big Bang δεν ήταν η αρχή αλλά η συνέχεια μιας σειράς από μεγάλες εκρήξεις.
 
Ο 89χρονος Βρετανός Καθηγητής θεωρεί ότι το σύμπαν δεν ξεκίνησε με την Μεγάλη Έκρηξη αλλά ότι εκείνη η στιγμή ήταν στην πραγματικότητα μόνο μια από πολλές που προηγήθηκαν ή που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, ανοίγοντας κάθε φορά έναν νέο Αιώνα, (Aeon όπως τον αποκαλεί), στην ατέλειωτη κυκλική ιστορία του σύμπαντος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο κ. Πενροουζ είπε ότι στο μοντέλο που ανέπτυξε οι Συμπαντικοί Αιώνες δεν συνυπάρχουν παράλληλα, αλλά κάθε ένας δημιουργείται μετά τον άλλο. Είπε επίσης ότι το μοντέλο δεν δίνει απάντηση στο ερώτημα πόσα σύμπαντα υπήρξαν πριν από το δικό μας, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι θεωρητικά οι Συμπαντικοί Αιώνες υπήρχαν για πάντα στο παρελθόν και θα συνεχίσουν να δημιουργούνται για πάντα στο μέλλον.

"Η απλούστερη υπόθεση είναι ότι οι Αιώνες συνεχίζουν επ `αόριστον και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή για πάντα στο παρελθόν και για πάντα στο μέλλον", επεσήμανε.

 Ο Πρόεδρος του CSEO Γιώργος Δανός δήλωσε ότι τις επόμενες δεκαετίες, η εξερεύνηση του διαστήματος πρόκειται να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και πρόσθεσε ότι μεγάλες εταιρείες κάνουν σχέδια και ανακοινώσεις με τολμηρούς στόχους για να φέρουν την ανθρωπότητα πίσω στο φεγγάρι και να κάνουν το ιστορικό βήμα για μετάβαση στον πλανήτη Αρη.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:38

Τελευταιες Ειδησεις

30 Ιουνίου
Ανευρέθηκαν κυνηγετικά όπλα που είχαν κλαπεί από κατοικίες στην Πάφο
21:58
Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για πρόσληψη 300 ειδικών Αστυνομικών για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών
21:37
Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτη ένδειξη για εγχώρια μετάδοση – Συνολικά 7 τα κρούσματα στην Ελλάδα
21:19
Μακρόν: Επετεύχθη συμβιβασμός μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας για την επίλυση των διαφορών τους
21:00
Εν μέσω αντιπαραθέσεων για Γρίβα και Βοηθούς Ανεξάρτητων αξιωματούχων εγκρίθηκε ο 2ος συμπληρωματικός προϋπολογισμός
20:41
YΠΕΣ: Η Τουρκία επιδίδεται σε έναν «αλλότροπο τύπο εποικισμού» των ελεύθερων περιοχών μέσω παράτυπων μεταναστών
20:25
Καθήκον του ΑΚΕΛ η απαλλαγή από τη διακυβέρνηση Συναγερμού-Αναστασιάδη, λέει ο Στεφάνου
20:03
Τέταρτες θέσεις για Ποδηλασία (2) και Μικτό Σκητ
19:46
Καμπανάκι για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού το καλοκαίρι στην Ευρώπη κρούει ο ΠΟΥ. Προτρέπει να τηρούνται οι συστάσεις του
19:44
Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσει την πορεία του ως προς την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
19:24
Περίπου 16 εκατομμύρια Ουκρανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
19:02
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο χωριό Χρυσοχού το οποίο βρίσκεται δίπλα από την Πόλη Χρυσοχούς.
18:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand