ΔΗΣΥ: Καμία πίεση προς Κυπριακή Δημοκρατία για κυρώσεις κατά Λευκορωσίας

Δεν τίθεται ζήτημα πιέσεων προς την Κυπριακή Δημοκρατία για να συναινέσει σε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, αλλά ταυτόχρονα η Λευκωσία τονίζει ότι πρέπει να σταλεί μήνυμα και στην Τουρκία για την επιθετικότητά της, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλούσε ύστερα από πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Αβέρωφ Νεοφύτου, στους Πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ. Είπε ότι υπήρξε μια πολύ καλή επαφή με τους Πρέσβεις και εκπροσώπους της ΕΕ και ο ΔΗΣΥ πιστεύει ότι μέσα από τη στενή και συστηματική διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας είναι που πρέπει να χειριστούμε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν και κυρίως τα ζητήματα που σχετίζονται με την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα .
 
«Συζητήσαμε με τους πρέσβεις και ενημερώσαμε για τα ζητήματα που μας απασχολούν. Εξηγήσαμε για παράδειγμα ότι οι κινήσεις σε σχέση με το άνοιγμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου ουσιαστικά ακυρώνουν κάθε προσπάθεια διαλόγου και θεωρώ πως με πολλή κατανόηση οι Ευρωπαίοι πρέσβεις άκουσαν τις απόψεις μας», ανέφερε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για πιέσεις που φαίνεται να ασκούνται στην Κύπρο για να συναινέσει σε κυρώσεις προς τη Λευκορωσία και για επικρίσεις που διατυπώνονται, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν χρειάζονται πιέσεις προς τη Λευκωσία για να συναινέσει σε κυρώσεις προς το καθεστώς της Λευκορωσίας και ότι η ξεκάθαρη θέση του ΔΗΣΥ αλλά και της Κυβέρνησης είναι πως πρέπει πράγματι να επιβληθούν κυρώσεις στο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς της Λευκορωσίας.

«Ποια πίεση χρειάζεται; Συμφωνούμε. Την ίδια ώρα όμως είναι εξίσου ξεκάθαρη η θέση μας πως πρέπει να σταλεί και ένα μήνυμα στην Τουρκία, κουβεντιάσαμε και αυτό το ζήτημα με τους Πρέσβεις και θεωρούμε πως μέσα από το πλαίσιο της συμφωνίας του Βερολίνου πρέπει και στην Τουρκία να σταλεί ένα μήνυμα με κάποιου είδους κυρώσεις, όπως αυτές που έχουν τροχιοδρομηθεί», ανέφερε.
 
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ ασφαλώς και συμφωνεί με τους χειρισμούς που είναι σε εξέλιξη και θέλει να ξεκαθαρίσει για άλλη μια φορά πως δεν τίθεται ζήτημα πιέσεων για να συμφωνήσουμε σε κυρώσεις στην Λευκορωσία.

«Είναι η θέση μας, είναι η θέση της Κυβέρνησης, επομένως είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι, δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρχει Κύπριος πολίτης, κυπριακό πολιτικό κόμμα και το υπογραμμίζω αυτό, επειδή έχω παρακολουθήσει κάποιες προσεγγίσεις από πλευράς ΑΚΕΛ, αλλά θεωρώ πως και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική άποψη , είτε διαφορετική προσέγγιση, είτε τελικά να μην υπάρξει μια σωστή ευρωπαϊκή θέση για αυτό το ζήτημα», ανέφερε.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:38

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.