Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαινιάζει την Κλιματική Εβδομάδα στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της COP26 και Υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής Άλοκ Σάρμα ανακοίνωσε σειρά νέων κλιματικών δεσμεύσεων στην έναρξη της Κλιματικής Εβδομάδας στη Νέα Υόρκη, η οποία τρέχει παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, που αναμεταδίδει η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στην Κύπρο, ο κ. Σάρμα επιβεβαίωσε ότι μεγάλες εταιρείες εντάχθηκαν στην εκστρατεία Race to Zero για επιτάχυνση της ουδετεροποίησης των εκπομπών ρύπων από επιχειρήσεις, πόλεις, περιφέρειες και επενδυτές, περιλαμβανομένων της Ford (πρώτη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που εντάσσεται), της LafargeHolcim (μεγαλύτερη τσιμεντοποιία στον κόσμο) και του Facebook. Η απόφασή τους υπογραμμίζει το μομέντουμ της στροφής προς μια οικονομία χωρίς ρύπους, προστίθεται.
 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και Ενεργειακής Στρατηγικής, Λόρδος Κάλαναν, μίλησε επίσης σε ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα για την συνεργασία σε θέματα καθαρής ενέργειας κατά την επόμενη δεκαετία.
 
Ο Λόρδος Κάλαναν ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών του Μεταβατικού Συμβουλίου Ενέργειας της COP26 στο οποίο θα συμμετέχουν ηγέτες από την πολιτική, την οικονομία και την τεχνολογία, για να επιταχύνουν τη μετάβαση από τον άνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
 
Το ΗΒ προεδρεύει του Συμβουλίου μαζί με τη συμπρόεδρο Νταμιλόλα Ογκουνμπίγι, ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για τη Βιώσιμη Ενέργεια για Όλους (SEforALL). Τα μέλη του Συμβουλίου σκοπεύουν να προωθήσουν τη στροφή στην πράσινη ενέργεια εν όψει της COP26.
 
Η έναρξη εργασιών του Συμβουλίου έρχεται παράλληλα με χρηματοδότηση £50 εκατομμυρίων από τη Βρετανική Κυβέρνηση στη νέα Clean Energy Innovation Facility (CEIF). Η χρηματοδότηση αυτή θα βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε καινοτόμες μορφές πράσινης ενέργειας, συνδράμοντας στην καθαρή ανάπτυξη, με επίκεντρο τους τομείς της βιομηχανίας, της ψύξης, και της αποθήκευσης, σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:39

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Κλειστή το καλοκαίρι η τοπική αγορά παραγωγών Λάρνακας, διάθεση προϊόντων ηλεκτρονικά
13:28
Τα εμβόλια mRNA κατά του κορωνοϊού δεν επηρεάζουν το σπέρμα και την ανδρική γονιμότητα, κατέδειξε έρευνα
13:25
Κοιμόταν η Καρολάιν λίγα λεπτά πριν θανατωθεί σύμφωνα με την Ιατροδικαστή
13:14
Σε πανδημία εξελίσσεται η σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων, λέει η Επ. Ισότητας
12:24
Δραματικές εξελίξεις γύρω από το φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, στην Ελλάδα
12:11
Εξιτήριο πήρε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καλά στην υγεία του
11:59
Πολύ σημαντική αλλαγή: Δεκτά και τα rapid tests για όσους θα ταξιδεύσουν στην Ελλάδα
11:37
Υπ.Μεταφορών:Η καλή επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου συνέτεινε στη συμπερίληψή της στις πτήσεις της Ρωσίας
11:12
Νέος Πρόεδρος του Ιράν, ο υπερσυντηρητικός, Εμπραχίμ Ραϊσί
11:10
O Δήμος Αγλαντζιάς μείωσε κατά 1.396 τόνους τα απόβλητά του
10:43
Επεισοδιακή σύλληψη 30χρονου οδηγού στη Λεμεσό.Βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών
10:38
Τουλάχιστον 27 νεκροί από τροχαίο στο Περού
10:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand