Ο ΥΠΑΜ καλεί την ΕΕ να μετουσιώσει την έκφραση αλληλεγγύης της σε αποφασιστικές ενέργειες

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε την σημερινή κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο ως αποτέλεσμα της τουρκικής επιθετικότητας και ως προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΕ πρέπει να μετουσιώσει την έκφραση αλληλεγγύης της σε αποφασιστικές ενέργειες, δήλωσε ο ΥΠΑΜ Χαράλαμπος Πετρίδης, σε ομιλία στο μνημόσυνο των πεσόντων Κυθρέας και περιοχής.

Ο κ. Πετρίδης είπε πως θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στην κατάσταση και να υπάρξει άμεσα αποφασιστική δράση, ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία πως η ΕΕ παραμένει ενωμένη για αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της.

"Φίλες χώρες, όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ με τις πρόσφατες επισκέψεις των Υπουργών Εξωτερικών στην Κύπρο, αλλά και η σύνοδος των 7 μεσογειακών κρατών (MED7) την προηγούμενη βδομάδα, έδειξαν την πλήρη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στην Κυπριακή Δημοκρατία, για την απρόσκοπτη άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων", είπε ο ΥΠΑΜ.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι παρά τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας, παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, συνέχισε.

Ο Υπουργός είπε ότι εργαζόμαστε συστηματικά προς την επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική θετικής κατάληξης, νοουμένου ότι η Τουρκία θα συμβάλλει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, τερματίζοντας τις έκνομες ενέργειές της εντός της AOZ της Κύπρου και τους όποιους σχεδιασμούς για τη δημιουργία νέων τετελεσμένων με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Σημείωσε πως ανεξάρτητα, όμως, από τη στάση της Τουρκίας, οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι να συνεχίσουμε με ομοψυχία και σύμπνοια τον αγώνα για τη λύτρωση της πατρίδας μας γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον τερματισμό της κατοχής και της επανένωσης της πατρίδας μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:41

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.