Στο 15% αναμένονται να κυμανθούν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Πάφου

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί ο Σεπτέμβριος μήνας , σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο μέσος όρος πληρότητας του Σεπτέμβρη αναμένεται να κυμανθεί στο 15% στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου . Όπως ανέφερε, αυτό που απασχολεί τώρα τους ξενοδόχους,  είναι το κατά πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοικτά τα ξενοδοχεία τους,  όλο το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη μήνα,  αφού οι πληρότητες είναι πάρα πολύ χαμηλές και ο αριθμός των κρατήσεων είναι πολύ αργός. 

Ο  πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε πως εάν δεν υπάρξει αλλαγή από την αγγλική αγορά τότε θα κλείσουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες στην Επαρχία Πάφου από τον Οκτώβριο και ίσως από τα μέσα Οκτωβρίου.
Αυτό συνέχισε σημαίνει, ότι ξενοδοχεία που παραδοσιακά λειτουργούσαν τον χειμώνα στην Πάφο, να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν τον χειμώνα και να επαναλειτουργήσουν αρχές του Απριλίου του 2021.

Είπε ακόμη, πως οι ξενοδόχοι της Πάφου αναμένουν να δουν κατά πόσο η Tui θα καταφέρει να φέρει τουρίστες τον Σεπτέμβρη , αφού οι πτήσεις της ξεκινούν από αύριο, προσθέτοντας ωστόσο πως προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια δυναμική που να τους καθησυχάζει. 

Σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε, πως οι πληρότητες κυμάνθηκαν στο 20% με 30% με κυρίως εγχώριο τουρισμό, σημειώνοντας πως η αγορά είναι πολύ μικρή για να δώσει ουσιαστικές πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν.
Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη  που πραγματοποίησε  ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου σημειώνοντας πως μέσα σε αυτά τα πλαίσια  έγινε απολογισμός της κατάστασης, ανάλυση του καλοκαιριού αλλά και τις προοπτικών που διαβλέπουν  οι ξενοδόχοι της Επαρχίας  Πάφου για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

Γενικά συνέχισε, υπάρχει μεγάλη ανησυχία αφού κάποιες αγορές αλλάζουν και κατηγορία δημιουργώντας προβλήματα στην άφιξη τουριστών στο νησί. 

Επεσήμανε δε, πως το πρόβλημα του χειμώνα εστιάζεται στο γεγονός ότι τα ξενοδοχεία που παραδοσιακά έμεναν ανοικτά το χειμώνα, επειδή οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές εάν δεν συνδυαστεί η χαμηλή τιμή με υψηλή πληρότητα αυτό καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του ξενοδοχείου γιατί το λειτουργικό κόστος είναι το ίδιο είτε το καλοκαίρι , είτε το χειμώνα, όπως εξήγησε.

Εάν το εισόδημα είναι πολύ χαμηλό καθώς και ο συνδυασμός χαμηλής πληρότητας και χαμηλών τιμών, τότε δεν μπορεί να αντεπεξέλθουν καθόλου τα ξενοδοχεία, αφού, όπως είπε, η λειτουργική ζημιά θα είναι πολύ αυξημένη.


Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)  

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:02

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιανουαρίου
Ερντογάν: Ενδέχεται επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου στην Τουρκία
20:10
ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται αναμνηστική δόση
20:07
Τρεις θάνατοι και 2,200 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη
20:01
Ο Λαβρόφ ζήτησε από τον Μπλίνκεν να μην αναπαράγει τις εικασίες περί «ρωσικής επιθετικότητας» στην Ουκρανία
19:10
Ο Μπλίνκεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λαβρόφ, τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία
19:08
Έκκληση Σολτς-Στόλτενμπεργκ στη Μόσχα για αποκλιμάκωση και επιστροφή στον διάλογο
19:00
Επιβεβαιώνεται η πτωτική τροχιά κρουσμάτων Covid στο ΗΒ παρά τα σχεδόν 100.000 περιστατικά
18:30
Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές
17:35
Εφαρμόζεται από την προσεχή Δευτέρα το μέτρο του test to stay στα σχολεία
17:26
Άρση περιορισμών στη Σκωτία λόγω «καθοδικής τάσης» του κορωνοϊού
17:22
Η πρόοδος των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και η δημιουργία Αρχής Πάταξης της Διαφθοράς, συζητήθηκαν στο Προεδρικό
16:55
Europol: Eξάρθρωση του δικτύου VPNLab.net, το οποίο εκμεταλλεύονταν χάκερ
16:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand