Έγγραφα για 115 πολιτογραφήσεις ζήτησε η Αστυνομία από το Διευθυντή της Βουλής

Έγγραφα που αφορούν 115 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος έχει ζητήσει η Αστυνομία από τον Διευθυντή της Βουλής των Αντιπροσώπων Σωκράτη Σωκράτους με τη διαταγή παρουσίασης εγγράφου που του παρέδωσε χθες.

Στη διαταγή παρουσίασης έγγραφου η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 6(1) του Νόμου της Ποινικής Δικονομίας, Κεφ. 155, καλείται ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων να παραδώσει στην Αστυνομία έγγραφα που αφορούν σε πολιτογραφήσεις 115 προσώπων.
 
Συγκεκριμένα, ζητούνται οι πρωτότυποι φάκελοι, έγγραφα που τηρεί και κατέχει σε σχέση με τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος για τα εν λόγω πρόσωπα, οι πρωτότυπες επιστολές μαζί με τα παραρτήματα που το Υπουργείο Εσωτερικών διαβίβασε προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε σχέση με τις αιτήσεις για πολιτογράφηση, την καθορισμένη διαδικασία που αφορά το χειρισμό των εγγράφων αυτών και τις πρωτότυπες αποδείξεις παραλαβής / παράδοσης των εγγράφων. Ζητούνται επίσης οποιαδήποτε έγγραφα που αφορούν το χειρισμό και διαδικασία κίνησης, διαβίβασης ή άλλης ενέργειας σε σχέση με τους φακέλους και τις επιστολές των προσώπων που αιτήθηκαν πολιτογράφησή τους με βάση το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.
 
«Αν παραλείψετε να παραδώσετε τα αναφερόμενα έγγραφα χωρίς εύλογη αιτία, διαπράττετε αδίκημα, που τιμωρείται με φυλάκιση που δεν υπερβαίνει 3 χρόνια ή με πρόστιμα €2.562 ή και τα δύο», αναφέρεται στη διαταγή.

Η υπόθεση που διερευνά η Αστυνομία αφορά τα ποινικά αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και αποκάλυψης κρατικού απορρήτου, της ενεργούς δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, αδικήματα κατά παράβαση της νομοθεσίας περί κανονισμών ασφαλείας διαβαθμισμένων πληροφοριών, εγγράφων και υλικού και αδικήματα κατά παράβαση του νόμου περί της προστασίας των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών.

Η διαταγή φέρει επίσης σφραγίδα της Νομικής Υπηρεσίας.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το ζήτημα στη Βουλή των Αντιπροσώπων η οποία άρχισε στις 9.30 το πρωί.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιανουαρίου
Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν είναι αναπόφευκτος, δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ
21:51
Η Μόσχα διευρύνει τον κατάλογο των αξιωματούχων της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία
21:25
Στην Αθήνα μεταφέρεται στο Σάββατο το 3χρονο παιδί που πάσχει από καρδιοπάθεια
20:57
Δύο θανάτους και 2.587 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:11
Βαρώσια: Η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» βάζει στο παιχνίδι το ΕΒΚΑΦ
19:55
Την παράταση της έναρξης αύξησης των χρεώσεων στο Λιμάνι Λεμεσού χαιρετίζει ο Υπουργός Μεταφορών
19:37
Οκταήμερη κράτηση για 27χρονο που φέρεται να εμπλέκεται σε 22 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών
19:32
Ηνωμένο Βασίλειο: Συνέχεια στη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών
19:23
Σύσταση ΥΠΕΞ για αποφυγή ταξιδιών σε περιοχές της Ουκρανίας
19:20
ΗΠΑ: Κατέρρευσε γέφυρα στο Πίτσμπουργκ - Δέκα ελαφρά τραυματίες
19:06
Προκήρυξη αγοράς υπηρεσιών για φοιτητές και πτυχιούχους για τις ανάγκες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης
18:39
Ελλάδα: 107 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο
17:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand