Αστυνομία: Παραδέχθηκε άλλες 6 πυρκαγιές ο ύποπτος για τη φωτιά στον Αστρομερίτη

Σε άλλες έξι πυρκαγιές φέρεται να εμπλέκεται ο ύποπτος για την πυρκαγιά στις 28 Αυγούστου στον Αστρομερίτη, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος προέβη σήμερα σε δηλώσεις για συγκεκριμένες αστυνομικές υποθέσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση. 

Υπόθεση πυρκαγιάς

Στο θέμα της υπόθεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Αστρομερίτη-Βυζακιάς στις 31 Αυγούστου για το οποίο συνελήφθη ως ύποπτος Ελληνοκύπριος ηλικίας 22 ετών, ο κ. Ανδρέου είπε πως το συγκεκριμένο άτομο οδηγήθηκε χθες ενώπιον ενώπιον Δικαστηρίου και προφυλακίστηκε για 6 ημέρες. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, είπε, και μετά από υπόδειξη του ιδίου του υπόπτου, έχει παραδεχθεί άλλες έξι υποθέσεις που αφορούν θέματα πυρκαγιών στις περιοχές Νικητάρι, Ποτάμι, Αστρομερίτη και δύο περιοχές στον Κουτραφά.

Σε αυτές τις περιοχές, ο ύποπτος έχει παραδεχθεί ότι έχει θέσει παράνομα φωτιά σε συγκεκριμένα χωράφια, όπως είπε ο κ. Ανδρέου, σημειώνοντας πως συνεχίζεται η διερεύνηση και με την ολοκλήρωση της θα τεθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Σε ερώτηση αν έχει πει το λόγο γιατί έχει προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες, ο κ. Ανδρέου είπε πως ο ύποπτος έχει δώσει κατεύθυνση λέγοντας πως τα συγκεκριμένα χωράφια ήταν δικά του ή γειτνίαζαν με δικά του και στην προσπάθεια του να καψαλίσει χόρτα, οι φωτιές ξέφευγαν από τον έλεγχο του με αποτέλεσμα να επεκταθούν και να προκαλέσουν ζημιές.

Ερωτηθείς αν πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως για την Αστυνομία δεν υπάρχει κακόβουλη ενέργεια στο θέμα των πυρκαγιών και είτε προκαλούνται από αμέλεια είτε κακοβούλως, θεωρούνται πολύ σοβαρές υποθέσεις οι οποίες διερευνώνται.

Αυτή τη στιγμή η Αστυνομία ερευνά τους ισχυρισμούς που έχει δώσει ο ύποπτος, είπε ο κ. Ανδρέου και πρόσθεσε: «Η υπόθεση διερευνάται και οι ανακριτές προβαίνουν και σε άλλες εξετάσεις για να εξακριβωθεί αν ισχύει ο ισχυρισμός του», είπε.

Σημείωσε πως τα καψαλίσματα απαγορεύονται ή δίνονται άδειες κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτές οι άδειες και οι προϋποθέσεις δεν υπήρχαν, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:01

Τελευταιες Ειδησεις

30 Ιουνίου
Ανευρέθηκαν κυνηγετικά όπλα που είχαν κλαπεί από κατοικίες στην Πάφο
21:58
Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για πρόσληψη 300 ειδικών Αστυνομικών για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών
21:37
Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτη ένδειξη για εγχώρια μετάδοση – Συνολικά 7 τα κρούσματα στην Ελλάδα
21:19
Μακρόν: Επετεύχθη συμβιβασμός μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας για την επίλυση των διαφορών τους
21:00
Εν μέσω αντιπαραθέσεων για Γρίβα και Βοηθούς Ανεξάρτητων αξιωματούχων εγκρίθηκε ο 2ος συμπληρωματικός προϋπολογισμός
20:41
YΠΕΣ: Η Τουρκία επιδίδεται σε έναν «αλλότροπο τύπο εποικισμού» των ελεύθερων περιοχών μέσω παράτυπων μεταναστών
20:25
Καθήκον του ΑΚΕΛ η απαλλαγή από τη διακυβέρνηση Συναγερμού-Αναστασιάδη, λέει ο Στεφάνου
20:03
Τέταρτες θέσεις για Ποδηλασία (2) και Μικτό Σκητ
19:46
Καμπανάκι για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού το καλοκαίρι στην Ευρώπη κρούει ο ΠΟΥ. Προτρέπει να τηρούνται οι συστάσεις του
19:44
Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσει την πορεία του ως προς την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
19:24
Περίπου 16 εκατομμύρια Ουκρανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
19:02
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο χωριό Χρυσοχού το οποίο βρίσκεται δίπλα από την Πόλη Χρυσοχούς.
18:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand