Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης θέματος στρατεύσιμων 2020 ΕΣΣΟ βλέπει η Πλατφόρμα

Για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος των στρατεύσιμων της 2020 ΕΣΣΟ κάνει λόγο η Πλατφόρμα Στρατεύσιμων Φοιτητών 2020 ΕΣΣΟ.

Σε ανακοίνωσή της η Πλατφόρμα αναφέρει πως δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία γονέων και άρχισε δράση στις 3 Ιουλίου, 2020, με μοναδικό στόχο την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το σύνολο των Στρατεύσιμων Φοιτητών, οι οποίοι επηρεάζονται από την αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, με ισχύ από το ακαδημαϊκό έτος 2021/22.

Η Πλατφόρμα αναφέρεται εκτενώς στις ενέργειες στις οποίες προέβη, σημειώνοντας πως "είναι σαφές ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν λύνει το πρόβλημα για το σύνολο των στρατεύσιμων της 2020 ΕΣΣΟ που επηρεάζονται". Ζητά δε από την Κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, όπως καταθέσουν εποικοδομητικές προτάσεις που να επιλύουν το πρόβλημα και για τα παιδιά που δεν μπορούν να επωφεληθούν από την προσωρινή απόλυση.

Σημειώνει πως "η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και έχει καταλήξει να είναι  `δώρον - άδωρον` για πολλά παιδιά" και πως "επιπρόσθετα δημιουργείται ανισότητα μεταξύ των επηρεαζόμενων στρατεύσιμων της 2020 ΕΣΣΟ".

"Η προσπάθεια παραπληροφόρησης, η εσκεμμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης είναι εγκληματική από όσους το πράττουν, ενώ το μόνο που πετυχαίνουν είναι να στοχοποιούν παιδιά που σήμερα υπηρετούν την πατρίδα τους και βρίσκονται στα στρατόπεδά τους", σημειώνει η Πλατφόρμα.

Προσθέτει πως "η αδιαφορία που επιδείχθηκε από όλους στα αρχικά στάδια δραστηριοποίησης της Πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων και κομμάτων, αλλά και οι αντιδράσεις στη συνέχεια, αποδεικνύουν ότι αντί τα παιδιά να είναι προτεραιότητα, τοποθετούνται στο επίκεντρο πολιτικών σκοπιμοτήτων".

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Δέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων έγινε το ΡΙΚ, με αφορμή το τραγούδι "Ελ Ντιάπλο"
21:26
Ικανοποίηση εξέφρασε ο Επίτροπος Ρέιντερς για την πρόθεση της Κύπρου να διορίσει Ευρωπαίους Εισαγγελείς
20:36
272 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:26
Εύκολη νίκη για ΑΕΛ και πρωτιά!
20:25
Διαδηλωτές στο Γερεβάν ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Πασινιάν
19:47
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητα για επιτυχή κατάληξη της επικείμενης άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο
19:06
Με ζημιές ολοκλήρωσε την εβδομάδα το ΧΑΚ
19:00
Πρόγραμμα παραχώρησης υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Μπόλντον (Βίντεο)
18:54
Πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό πραγματοποίησαν μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
18:52
Ελλάδα: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική
18:37
Ελλάδα: 1.790 νέα κρούσματα, 371 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι
17:54
Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης
17:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand