Υπ. Άμυνας: Πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν μέτρα έναντι τουρκικής προκλητικότητα

Πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν μέτρα ενόψει της τουρκικής προκλητικότητα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος σημείωσε πως για θέματα που άπτονται της ασφάλειας του τόπου πρέπει να είμαστε φειδωλοί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις και τοποθετήσεις.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα, ο Υπουργός Άμυνας πως είναι δεδομένες οι συνεργασίες, που αναπτύσσονται τόσο από χώρες εντός, όσο και από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση με την ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών ανταλλάχθηκαν απόψεις σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και όχι μόνο, για να προσθέσει πως υπάρχει ταύτιση απόψεων.

«Θεωρούμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν κάποια μέτρα, ενόψει της τουρκικής προκλητικότητας. Για θέματα που άπτονται της ασφάλειας το τόπου θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις και τοποθετήσεις. Υπάρχει σύγκλιση απόψεων και προς αυτή την κατεύθυνση προχωρούμε», σημείωσε.  

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε την άποψη πως η Κύπρος θα πρέπει να έχει ισχυρή αμυντική και αποτρεπτική θωράκιση, τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο και ας μην χρειαστεί ποτέ να το αξιοποιήσουμε».

«Δεν μπορούμε», είπε, «να κλείνουμε τα μάτια απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, που εκφράζεται -όχι μόνο απέναντι στην Κύπρο- αλλά σε όλες τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο».

Είπε πως για τη Συμμαχία Πολιτών «η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα», γι’ αυτό και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο Υπουργείο Άμυνας και στην Εθνική Φρουρά.

Επίσης, ανέφερε πως έχει μεταφέρει την άποψη στο Υπουργό Άμυνας, την οποία όπως σημείωσε θα θέσει και στο Εθνικό Συμβούλιο, ότι θα πρέπει επιτέλους με ειδική νομοθεσία να δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο αμυντικής θωράκισης.

Όπως πρόσθεσε «η φορολογία που πληρώνουν οι Κύπριοι πολίτες για την άμυνα πρέπει να καταλήγει σε αυτό το ταμείο και να αξιοποιούνται οι συγκεκριμένοι φόροι μόνο για την ενίσχυση της ΕΦ και μόνο για εξοπλισμούς και όχι να καταλήγουν στο πάγιο ταμείο του κράτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Νέες χαλαρώσεις για εστίαση
16:26
Τα σημεία για rapid test την Κυριακή 19/6
16:07
Πυρκαγιά μαίνεται κοντά στο δρόμο Ανθούπολης - Παλαιχωρίου παρά το χωριό Ανάγια
15:33
Στους νέους ανιχνεύεται κατά κύριο λόγο η ινδική μετάλλαξη – Σε υψηλό ποσοστό η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 40 ετών
15:29
Ανακοίνωσε Στέφαν Τσέποβιτς η ΑΕΛ
15:15
Ρωσία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τη συντριβή ενός αεροσκάφους που μετέφερε αλεξιπτωτιστές
15:14
Συντριβή αεροσκάφους με επτά νεκρούς και τραυματίες στη Σιβηρία
15:01
Ιράν-προεδρικές εκλογές: Η Αμνηστία καλεί για τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του νέου προέδρου του Ιράν για "εγκλήματα"
15:00
Κωνσταντίνος Τσιούτης: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αυξημένη θνησιμότητα σε μη εμβολιασμένους
14:49
Ο Βλ. Πούτιν συνεχάρη τον Εμπραχίμ Ραϊσί για τη νίκη του στις ιρανικές προεδρικές εκλογές
14:39
ΑΚΕΛ: τρομακτικοί χαρακτηρίζονται οι αριθμοί των ανθρώπων που εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν πατρίδα και οικογένεια
14:33
Πυρκαγιά σε κτηνοτροφικά υποστατικά και κατοικίες παρά το χωριό Ανάγια
14:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand