Υλοποίηση έργου έρευνας και αξιολόγησης πρόθεσης για ταξίδια εντός Ευρώπης κατά την COVID-19 εποχή

Η MINDHAUS, εταιρεία στρατηγικής τουριστικού marketing και μέλος της V+O Greece, συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (European Travel Commission), σε ένα έργο έρευνας και αξιολόγησης της πρόθεσης για ταξίδια εντός της Ευρώπης, κατά την COVID-19 εποχή.

Στόχος είναι να γίνει κατανοητό πως έχει επηρεάσει η πανδημία COVID-19 τα εγχώρια  και διεθνή ταξίδια εντός της Ευρώπης προκειμένου να σχεδιαστεί, μεθοδικά, η ανταπόκριση του Ευρωπαϊκού Τουριστικού Τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, το αντικείμενο του έργου αφορά στην παραγωγή μιας σειράς μηνιαίων εκθέσεων που θα παρουσιάζουν: (α) τις τάσεις και τις προθέσεις των πολιτών από δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές/χώρες αναφορικά με την υλοποίηση εγχώριων και διεθνών ταξιδιών εντός Ευρώπης, και (β) στρατηγικές κατευθύνσεις ανάκαμψης προς προορισμούς και φορείς, με στόχο να στηριχθούν οι προσπάθειες που γίνονται για την επανεκκίνηση του Ευρωπαϊκού Τουρισμού.

Το έργο, υπό τον σχεδιασμό, διαχείριση και εκτέλεση της MINDHAUS, θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση των προθέσεων, των κινήτρων και των συμπεριφορών για εγχώρια και διεθνή ταξίδια εντός Ευρώπης αξιοποιώντας στοιχεία που θα προκύψουν από εκτεταμένη ποσοτική έρευνα αγοράς σε δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία και την Αυστρία. Τα κύρια ευρήματα και οι συστάσεις στρατηγικής – σχετικών με την ανάπτυξη, διαχείριση και προώθηση προορισμών - που θα προκύψουν, θα διατεθούν σε έξι μηνιαίες εκθέσεις, με έναρξη τον Σεπτέμβριο του 2020.
 
Ο Eduardo Santander, Εκτελεστικός Διευθυντής της ETC, δήλωσε πως "είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε αυτό το έργο σε συνεργασία με τη MINDHAUS, το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο μέτρησης και αξιολόγησης των τάσεων για τον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα, τους επόμενους μήνες". Ο Θεόφιλος Κυρατσούλης, Γενικός Διευθυντής της MINDHAUS, δήλωσε πως "είναι  τιμή και αναγνώριση για την ομάδα μας, η συνεργασία με την ETC σε ένα τόσο σημαντικό έργο, καθώς και το να υποστηρίζουμε τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς και τον τουριστικό τομέα για να κατανοήσουν τη «νέα κανονικότητα» και να μπουν σε τροχιά ανάκαμψης, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο".

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:51

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Επαναλειτουργούν οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών
21:45
Υπό 8ημερη κράτηση 35χρονος για εμπρησμό κτηρίου στη Λευκωσία
21:24
76 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Κανένας θάνατος
20:52
ΠΟΥ: Δεκάδες χώρες δεν μπορούν να συνεχίσουν τον εμβολιασμό λόγω έλλειψης δόσεων
20:42
Η Ρωσία θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί» στις 18 Δεκεμβρίου
20:30
ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα γίνεται παγκοσμίως κυρίαρχη
20:21
Στην Κύπρο εντός Ιουνίου ο Βοηθός του ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιέρ Λακρουά
20:09
ΗΕ: Δεν θα εισηγηθεί νέα διάσκεψη η Λουτ αν δεν δει κοινό έδαφος
20:00
Έβαλε βηματοδότη και παίρνει εξιτήριο ο Έρικσεν
19:47
Ελαφρώς μειωμένα αλλά ξανά πάνω από 10.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο ΗΒ
19:32
Εφαρμογή οδηγίας για μείωση χρήσης πλαστικών από τον Ιούλιο
19:18
Ανανέωσε με Γιοβάνοβιτς ο Απόλλωνας
19:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand