Ο νομπελίστας Χρ. Πισσαρίδης επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου-Κύπρου

Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, βραβευμένος με Νόμπελ και καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics, έχει διοριστεί ως Πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου της EuroAfrica Interconnector, της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου-Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δρ. Πισσαρίδης, με διεθνή αναγνώριση για την προσφορά του στον τομέα των οικονομικών επιστημών, τον Φεβρουάριο του 2020 επελέγη από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως Πρόεδρος της Επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας.
 
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Στρατηγικής της Διασύνδεσης EuroAfrica Interconnector και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Ιωάννης Κασουλίδης, καλωσορίζοντας τον Δρ. Πισσαρίδη, είπε ότι «χτίζουμε γέφυρες μεταξύ ηπείρων, καθώς το ηλεκτρικό δίκτυο της Αιγύπτου θα συνδεθεί με την Ευρώπη, μέσω της Κύπρου, με την Αίγυπτο να καθίσταται ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος για τον αραβικό κόσμο και την Αφρική».
 
Όπως αναφέρεται, η διασύνδεση EuroAfrica Interconnector θα τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2023 και μέσω μιας επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ θα συνεισφέρει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. Με αρχική ισχύ στα 1.000 MW στο πρώτο στάδιο, η διασύνδεση θα τερματίσει επίσης την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου και θα συμβάλει στη αξιοποίηση των τεράστιων ενεργειακών πόρων της Αιγύπτου, κυρίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις πρόσφατες ανακαλύψεις αποθεμάτων υδρογονανθράκων.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.