Ενεργειακό πρόγραμμα, βιομηχανία και ΑΠΕ συζήτησαν Σιζόπουλος - Πηλείδου

Για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζητήματα που αφορούν τη βιομηχανία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συζήτησαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος και η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Σιζόπουλος χαρακτήρισε τη συζήτησή τους εποικοδομητική και σημείωσε πως "ενημερωθήκαμε για τα ενεργειακά προγράμματα του Υπουργείου, τις εξελίξεις και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, καθώς επίσης και για ζητήματα που έχουν σχέση με τα θέματα που το Υπουργείο ασχολείται όσον αφορά κυρίως και την βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όλα τα υπόλοιπα".

Πρόσθεσε πως "από την πλευρά της ΕΔΕΚ, έχουμε καταθέσει τις δικές μας εισηγήσεις και θεωρώ ότι υπάρχει ένα σημαντικό πεδίο συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και εμπλουτισμού, έτσι ώστε από την πλευρά του Υπουργείου να αξιοποιήσουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις δικές μας τις προτάσεις για να βελτιώσουν τις δικές τους. Αλλά και από την πλευρά της ΕΔΕΚ να αξιοποιήσουμε την ενημέρωση για να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν σωστές, επικαιροποιημένες και τεχνοκρατικά βιώσιμες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουμε", ανέφερε.

Πρόσθεσε πως "έχουμε υποσχεθεί, η ΕΔΕΚ και το Υπουργείο, ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχίσει, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι είναι προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας και προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας». 

Από την πλευρά της η κ. Πηλείδου είπε πως κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα που αφορά όλες τις πτυχές του Υπουργείου.

Ανέφερε πως συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων που έχουμε στην διάθεσή μας ως Κύπρος. "Σίγουρα αυτός είναι ένας από τους πολύ σημαντικούς στόχους του Υπουργείου και πιστεύω ότι με συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και σωστή ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά τα σχέδια αλλά και τα μεγάλα έργα τα οποία τροχοδρομεί το Υπουργείο, θα μπορέσουμε όχι μόνο να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας αλλά και να θέσουμε και καινούργιους στόχους για το μέλλον", σημείωσε.  

Αναφέρθηκε επίσης στη βιομηχανία και στην επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μεταποίηση και άλλους τομείς της οικονομίας, σημειώνοντας πως "πιστεύουμε ότι υπάρχει πεδίο όχι μόνο βελτίωσης αλλά και περαιτέρω ενθάρρυνσης των νέων και γενικότερα των πολιτών για την αξιοποίηση σχεδίων, για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας".

"Ευελπιστούμε ότι στο προσεχές μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε, ούτως ώστε να δώσουμε την απαραίτητη πληροφόρηση σε όλους τους πολίτες όσον αφορά τα νέα σχέδια του Υπουργείου τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικά σε αυτό το κομμάτι", ανέφερε. 

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:51

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Εκστρατεία συγκέντρωσης εισφορών για το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Περίθαλψης των κληρικών και των λαϊκών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
19:40
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας ετοιμάζει η Ουάσινγκτον για τον Ναβάλνι
19:36
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής: Ακυρώνει τα δυναμικά μέτρα
18:42
Απόλλων: Και τυπικά Ρεβάζ Ιντζία
17:53
Χάντμπολ: Πρώτο μετάλλιο για την εθνική ανδρών της Κύπρου
17:51
Ελλάδα : 248 νέα κρούσματα ,14 νεκροί 296 οι διασωληνωμένοι
17:36
Πορτογαλία: Η παραλλαγή Δέλτα πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Λισαβόνας
17:07
Το Ιράν και οι έξι διεθνείς δυνάμεις διέκοψαν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
17:03
Κούβα: Ενθαρρυντικά τα προκαταρκτικά δεδομένα για το εγχώριο εμβόλιο Soberana 2
16:54
Βέλγιο: Το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε σε δάσος πιστεύεται πως ανήκει στον ακροδεξιό στρατιωτικό Γιούργκεν Κόνινγκς
16:45
Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα εναντίον μιας βάσης όπου στεγάζονται Αμερικανοί
16:14
Το Μόναχο ζητάει από την UEFA γήπεδο με τα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ, στο ματς με Ουγγαρία
16:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand