Η Αστυνομία διερευνά το περιστατικό με το νηπιαγωγείο της Λεμεσού

Υπόθεση μη ασφαλούς επιτήρησης παιδιών διερευνάται από την Αστυνομία μετά από περιστατικό σε νηπιαγωγείο της Λεμεσού, όπου δυο τετράχρονα έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτά και εντοπίστηκαν να περιφέρονται στο δρόμο. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας που, όπως αναφέρουν, προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η απουσία των δυο παιδιών από το χώρο του νηπιαγωγείου έγινε αντιληπτή όταν η μητέρα ενός εκ των δυο μετέβη για να το παραλάβει το μεσημέρι της Πέμπτης. Μετά από στιγμές αγωνίας για τους γονείς, καθώς το αγοράκι τους αλλά και ένα κοριτσάκι δεν εντοπίζονταν, ενημερώθηκαν από την Αστυνομία Γερμασόγειας πως τα παιδιά μεταφέρθηκαν εκεί από γυναίκα που τα βρήκε να περιφέρονται μόνα στο δρόμο και σε μεγάλη απόσταση από το νηπιαγωγείο.
 
Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση που σχετίζεται με αδικήματα μη ασφαλούς επιτήρησης παιδιών, εναντίον της ιδιοκτήτριας του νηπιαγωγείου, που κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.
 
Εξάλλου, σε σημερινή ανακοίνωση, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ενημερώνουν πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν για το περιστατικό  και «προέβησαν σε όλες τις ενέργειες που όφειλαν, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες και κανονισμούς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους».
 
Διευκρινίζουν δε ότι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης/διαχειριστής/διευθύνον πρόσωπο του κάθε σταθμού έχει προσωπική ευθύνη ώστε ο σταθμός να λειτουργεί με τρόπο που να διασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία των παιδιών.  Παράλληλα, προστίθεται, έχει υποχρέωση να ενημερώνει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για οποιαδήποτε αλλαγή προβαίνει στην όλη λειτουργία του σταθμού, περιλαμβανόμενης και της πρόσληψης νέου προσωπικού και να λαμβάνει σχετική έγκριση.

Τέλος, οι  Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, τονίζουν πως  πραγματοποιούν επιθεωρήσεις σε όλους τους βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς για σκοπούς ελέγχου και όπου εντοπίζουν σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας έχουν προωθήσει, σε αρκετές περιπτώσεις, διαδικασίες λήψης μέτρων εναντίον των ιδιοκτητών/διαχειριστών.  

Να σημειωθεί πως η υπόθεση σχετίζεται με ένα άλλο περιστατικό που καταγράφηκε την ίδια μέρα και συγκεκριμένα την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος 52χρονου, ο οποίος είναι σύζυγος της ιδιοκτήτριας του νηπιαγωγείου.
 
Συγκεκριμένα, 18χρονη υπάλληλος - που φαίνεται πως εργαζόταν παράνομα -  δάγκωσε και να απέκοψε μέρος του δακτύλου του 52χρονου, όταν αυτός της έκανε επίπληξη και της ζήτησε να αποχωρήσει από το νηπιαγωγείο, λόγω της εξαφάνισης των δυο παιδιών.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.