Διάλογος για τη μελέτη εγκατάστασης συστημάτων κλιματισμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο ΥΠΠΑΝ

Σε διάλογο σχετικά με τη μελέτη εγκατάστασης συστημάτων κλιματισμού και την εξεύρεση λύσεων, προσκλήθηκε την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, αναφέρει ότι «αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των γονέων/κηδεμόνων αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, οι οποίες αναπόφευκτα καθιστούν τις συνθήκες στις σχολικές αίθουσες πολύ δύσκολές» η εξεύρεση λύσεων για αντιμετώπιση των πολύ ψηλών θερμοκρασιών, όπως η τοποθέτηση συστημάτων κλιματισμού στις σχολικές αίθουσες, η θερμομόνωση ταρατσών, η δημιουργία πράσινων ταρατσών και η τοποθέτηση σύγχρονων σκιάστρων στα παράθυρα, αποτελούν πλέον επιτακτική ανάγκη.
 
«Η κλιματική αλλαγή που συμβαίνει στον πλανήτη μας, έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολύ ψηλές θερμοκρασίες κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Συνεπώς, θεωρούμε υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως προωθήσει άμεσα, την εξαγγελία για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, υγροθερμομόνωση των ταρατσών και αναβάθμιση των υφιστάμενων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στις σχολικές μονάδες», προσθέτει.

Σημειώνει ότι η υποχρέωση για εξεύρεση λύσεων συμπεριλαμβανομένης και της τοποθέτησης συστημάτων κλιματισμού στη σωστή βάση, όπως και ο σωστός προγραμματισμός για συντήρηση και διατήρηση των συστημάτων αυτών, αφορά αποκλειστικά το ΥΠΠΑΝ.
 
«Δυστυχώς, έχει περιέλθει στην αντίληψη μας ότι μερίδα Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων είτε αυτόβουλα, είτε λόγω πιέσεων από κάποιους, εξετάζει την πιθανότητα τοποθέτησης συστημάτων κλιματισμού επιχορηγούμενα από το ταμείο τους. Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης διαφωνούμε με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες πιθανόν να προκαλέσουν σωρεία προβλημάτων κατά την εφαρμογή τους και τους αποτρέπουμε να πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Τονίζουμε ότι, ο δικός μας ρόλος είναι υποστηρικτικός προς τις σχολικές μονάδες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καλύπτουμε ανάγκες σε θέματα υποδομών τις οποίες οφείλει να καλύπτει το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο φέρει και την ευθύνη», σημειώνει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι η αυθαίρετη τοποθέτηση συστημάτων κλιματισμού εγκυμονεί κινδύνους εφόσον πιθανό να προκληθούν προβλήματα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σχολείων και δεν θα υπάρχει προγραμματισμός για τη σωστή συντήρηση και τον ορθό τρόπο χρήσης τους.
 
«Ως το θεσμικό όργανο των Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, χαιρετίζουμε την πρόσκληση από το ΥΠΠΑΝ για διάλογο την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου σχετικά με τη μελέτη εγκατάστασης συστημάτων κλιματισμού και την εξεύρεση λύσεων», καταλήγει η Συνομοσπονδία, στην ανακοίνωση της.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:51

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Καμιά συμφωνία με την Τουρκία για τους S-400, λέει Αμερικανός αξιωματούχος
21:45
Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία των υπερεθνικιστών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
21:32
64 νέα περιστατικά COVID-19 την Τρίτη, κανένας θάνατος
21:17
Τελέστηκε η κηδεία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη
21:14
Ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή γυναίκας οδηγού οχήματος χωρίς πινακίδες
21:00
Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε στη Γενεύη για μια φορτισμένη σύνοδο με τον Πούτιν
20:45
Το Συμβούλιο των κρατών μελών ενέκρινε σήμερα τη θέση του επί πρότασης Κομισιόν για ενίσχυση του ρόλου του ΕΜΑ
20:20
Η Κομισιόν συγκέντρωσε 20 δισ.ευρώ μέσω 10ετούς ομολόγου για τη χρηματοδότηση του ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ
20:10
10 διδάγματα της πανδημίας παρουσιάζει η Κομισιόν - ζητά το διορισμό Ευρωπαίου επικεφαλής επιδημιολόγου
19:53
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή δήλωση 7 σελίδων, με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο
19:37
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand