Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Βοηθού Γενικού Λογιστή

Τη βεβαιότητα ότι ο νέος Βοηθός Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας, Στέλιος Κουντούρης, θα εργαστεί με αφοσίωση εκπληρώνοντας στο ακέραιο τον σημαίνοντα ρόλο που αναλαμβάνει, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στην τελετή διαβεβαίωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη, το υψηλό της αποστολής την οποία θα υπηρετεί ο κ. Κουντούρης η απόφαση του διορισμού του εδράστηκε στις ακαδημαϊκές του σπουδές και την πλήρη επιστημονική του επάρκεια και κατάρτιση, στην πολυετή πείρα και εμπειρία που έχει αποκομίσει από την προηγούμενη υπηρεσία του σε συναφείς με τον τομέα της οικονομίας θέσεις. 

«Τούτων λεχθέντων, δεν έχω αμφιβολία ότι θα εργαστεί με ζήλο και αυστηρή προσήλωση προς την αυστηρή τήρηση των κανονισμών και την επιτέλεση των αυξημένων υποχρεώσεων και ευθυνών που συνεπάγεται ο διορισμός του» είπε.  

Την ίδια στιγμή, ανέφερε,  αναμένεται σε αγαστή συνεργασία με τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, τα Υπουργεία, τις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς του κράτους, να συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση του ρόλου του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στο μεταρρυθμιστικό έργο που άπτεται της αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση μέσα από τον ζήλο που επέδειξε η Γενική Λογίστρια του κράτους στην υιοθέτηση ενός νέου τρόπου οργάνωσης του αρμόδιου προσωπικού των Υπουργείων και των κρατικών Υπηρεσιών με τη δημιουργία ξεχωριστών διευθύνσεων χρηματοοικονομικής διαχείρισης. 

Αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP), στη μετάβαση στην πλήρως εναρμονισμένη με τα διεθνή πρότυπα λογιστική βάση των δεδουλευμένων εσόδων και εξόδων στο Δημόσιο, παρέχοντας στο πλαίσιο αυτό ολοκληρωμένη πληροφόρηση της χρηματοοικονομικής κατάστασης του κράτους, αλλά και στη μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του συστήματος δημόσιων συμβάσεων». 

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την Γενική Λογίστρια  Ρέα Γεωργίου όσο και στον απερχόμενο Βοηθό Γενικό Λογιστή Ανδρέα Ζαχαριάδη, για την αγαστή και γόνιμη μεταξύ τους συνεργασία όσο και για τη συμβολή τους στις εκσυγχρονιστικές προσπάθειες.  

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Κουντούρης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι θα εργαστεί με ευσυνειδησία, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του.  

«Επιστρέφω σε ένα οργανισμό που γνωρίζω πολύ καλά και ξέρω από πρώτο χέρι ότι εργάζεται σε επαγγελματική βάση προσπαθώντας συνεχώς να εξελίσσεται να εκσυγχρονίζεται και να καινοτομεί. Βλέπω ως μεγάλη πρόκληση τη δυνατότητα που μου δίδεται να εμπλακώ ενεργά στο πολυσχιδές μεταρρυθμιστικό έργο του Γενικού Λογιστηρίου, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση των δράσεων που έχει προγραμματιστεί» είπε.  

Στόχος, ανέφερε, ως Γενικό Λογιστήριο είναι η ευθυγράμμιση της οικονομικής διαχείρισης του κράτους με τα διεθνή πρότυπα λειτουργώντας υποστηρικτικά για την παροχή καλύτερης δημόσιας υπηρεσίας προς τους πολίτες. 

Σημείωσε ότι «θέλουμε ο κάθε πολίτης να είναι σε θέση να γνωρίζει πώς χρησιμοποιούνται οι φόροι που πληρώνει, πώς δαπανούνται στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας και αλλού, και να δίνεται η δυνατότητα στην εκάστοτε Κυβέρνηση να αποδεικνύει ότι χρησιμοποιεί τον δημόσιο πλούτο, με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο».  

Ο κ. Κουντούρης είπε ότι το μεταρρυθμιστικό έργο που προωθεί η Κυβέρνηση μέσω του Γενικού Λογιστηρίου αποβλέπει στην ενδυνάμωση της οικονομικής διαχείρισης του κράτους ώστε να παρέχεται έγκαιρη και έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση προς όσους λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις». 
 
Καταλήγοντας είπε  ότι ένας κύριος στόχος είναι η ενίσχυση της διαφάνειας, και της λογοδοσίας. 

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:03

Τελευταιες Ειδησεις

09 Δεκεμβρίου
Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
14:37
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Παρασκευή
14:27
Κυπριακό, μεταναστευτικό και πανδημία ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν Αναστασιάδης και Σάντσεθ
14:15
Πιθανότητα «πολύ μεγαλύτερης» κορύφωσης κρουσμάτων και νοσηλειών Covid στο ΗΒ λόγω της Όμικρον
14:10
Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
14:06
Θα προωθηθεί η ίδρυση Ινστιτούτου Καρκίνου στην Κύπρο
14:00
CDC Αφρικής: Ίσως χρειαστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός-Χωρίς εμβολιασμούς η Ερυθραία
13:49
Ημερίδα Κολύμβησης
13:40
Το πολυασφαλιστικό μπαίνει από την πίσω πόρτα στο ΓΕΣΥ καταγγέλει ο Γενικός Ελεγκτής
13:40
ΠΑΣΠ: «Θεωρούμε ότι ο ορισμός του αιώνιου ντέρμπι είναι παράνομος!»
13:25
DW: «Μοντέλο Κίνας» ακολουθεί ο Ερντογάν για την οικονομία-Πώς αυτό οδηγεί σε μαζική φτωχοποίηση
13:20
Για την πρόκριση η Ανόρθωση, για τους βαθμούς και το γόητρο η Ομόνοια
13:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand