Ο ΓΓ του ΟΗΕ διαβεβαίωσε τον ΠτΔ ότι τα ΗΕ παρακολουθούν στενά το θέμα των Βαρωσίων

Ο ΓΓ του ΟΗΕ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά την κατάσταση, παραμένοντας δεσμευμένα να βοηθήσουν τα μέρη για επανέναρξη βιώσιμης και συνολικής διαπραγματευτικής διαδικασίας, με στόχο την επίτευξη του οράματος για ένα νησί ενωμένο, σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2020, ως απάντηση των επιστολών του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον ίδιο και σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 25 Αυγούστου 2020.

Στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες που του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με το θέμα των Βαρωσίων. Περαιτέρω, διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, επικαλούμενος και τις πρόσφατες εκθέσεις του ΟΗΕ ημερομηνίας 10 και 13 Ιουλίου 2020.

Ο κ. Γκουτέρες υπενθυμίζει, με έμφαση, ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας σε δήλωση τους στις 9 Οκτωβρίου 2019 αφενός επαναβεβαίωσαν τη σημαντικότητα του καθεστώτος των Βαρωσίων, όπως καταγράφεται σε προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και αφετέρου υπέδειξαν ότι δεν θα πρέπει να γίνει καμία ενέργεια σε σχέση με τα Βαρώσια που να μην είναι συμβατή με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, τονίζει επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη καθοδηγούνται από τον Καταστατικό Χάρτη και τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι έτοιμα να βοηθήσουν στην εφαρμογή μέτρων που συνάδουν με τα εν λόγω Ψηφίσματα.

Τέλος, ο κ. Γκουτέρες διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά την κατάσταση, παραμένοντας δεσμευμένα να βοηθήσουν τα μέρη για επανέναρξη βιώσιμης και συνολικής διαπραγματευτικής διαδικασίας, με στόχο την επίτευξη του οράματος για ένα νησί ενωμένο, σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:02

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.