Σειρά δράσεων υλοποιεί ο Δήμος Εγκωμης στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Δρόμοι για την Ενταξη»

Υπογράφηκε στα γραφεία της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων (ΜΕΤ) του Υπουργείου Εσωτερικών η ανανέωση της Συμφωνίας Επιδότησης για την υλοποίηση νέου 18μηνου κύκλου του Προγράμματος «Νέοι Δρόμοι για την Ενταξη».


Ανακοίνωση του Δήμου Εγκωμης αναφέρει ότι η Συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων (ΜΕΤ) του Υπουργείου Εσωτερικών ως Υπεύθυνης Αρχής και των Τελικών Δικαιούχων που ανέλαβαν την υλοποίηση του Εργου κατά τη νέα περίοδο, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Εγκωμης.

Κατά τη διαδικασία υπογραφής της Συμφωνίας, τον Δήμαρχο Εγκωμης εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος Αντρη Προδρόμου. Το πρόγραμμα τυγχάνει συγχρηματοδότησης ύψους €200,000 από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (10%) στο πλαίσιο του Εργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές».

Στον νέο κύκλο του προγράμματος, Συντονιστής του Εργου παραμένει ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τον Δήμο Εγκωμης, το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και τις εταιρείες Συμβούλων NVK Advent Consulting Ltd και Losadeal Ltd.

Κεντρικός στόχος είναι η συνέχιση της πολυεπίπεδης στήριξης της διαδικασίας ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) που διαμένουν στην ευρύτερη πόλη και επαρχία Λευκωσίας, αξιοποιώντας την πολύτιμη συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα, τις οργανώσεις μεταναστών και την κοινωνία των πολιτών, στη βάση των σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης που καλλιεργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του νέου κύκλου δραστηριοτήτων ο Δήμος Εγκωμης θα διοργανώσει Λαογραφικό Φεστιβάλ για διαπολιτισμική ανταλλαγή και αλληλεπίδραση με χορούς, τραγούδια, παιχνίδια και έθιμα της πολιτιστικής παράδοσης διαφόρων κοινοτήτων μεταναστών ΥΤΧ, Κυπρίων και άλλων Ευρωπαίων και σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών σε ΥΤΧ.

Ο Δήμος Εγκωμης και οι λοιποί εταίροι του Προγράμματος «συνεχίζουν να στηρίζουν την ένταξη των ΥΤΧ, που αποτελούν ένα από τα πλέον ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού της πόλης και ευρύτερης περιοχής της Λευκωσίας και να αναδεικνύουν τη δύναμη μιας κοινωνίας που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, καταπολεμά το ρατσισμό και την ξενοφοβία και προωθεί την ενεργό συμμετοχή της μεταναστευτικής κοινότητας στην τοπική ζωή», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:38

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
H Πύλη Εμβολιασμού θα είναι ανοικτή για άτομα 40 ετών και άνω έως τη Δευτέρα το απόγευμα
17:05
Εξήντα χιλιάδες εμβολιασμένοι Σαουδάραβες θα κάνουν φέτος το μεγάλο προσκύνημα στη Μέκκα
16:30
Μισέλ και Φον Ντερ Λάιεν κάλεσαν τον Τζόνσον να σεβαστεί και να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο για τη Β. Ιρλανδία
16:06
Βρετανία: Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η σύνοδος κορυφής των G7
15:49
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά- Απείλησε κατοικίες
15:31
Τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου αναμένεται η Λουτ, προετοιμασία Λευκωσίας ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
14:55
ΗΠΑ: Επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, λίγο πριν τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν
14:38
Το Μεξικό εκτιμά ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μολυνθεί από κορονοϊό
14:21
Καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον 49χρονου για υπόθεση εργασιακής εκμετάλλευσης
13:57
Η ΕΕ καλεί τον πρωθυπουργό Τζόνσον να κρατήσει τον λόγο του για το Brexit
13:35
Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυρά στο Όστιν του Τέξας
12:46
Οικονομία, εξωτερική πολιτική και υγεία στη δεύτερη μέρα της συνόδου του G7
12:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand