Σε πυρκαγιά στην τοποθεσία Κοιλήνειας – Γαλαταριάς ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική

Σε πυρκαγιά έκτασης 1½ εκταρίου περίπου από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων στην τοποθεσία μεταξύ των χωριών Κοιλήνεια – Γαλαταριά της Επαρχίας Πάφου που ξέσπασε στις 04.58 ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε 3 εστίες. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και από Πυροσβεστική. Χρησιμοποιούνται 4 πυροσβεστικά οχήματα από Επαρχία Πάφου, Ταμείο Θήρας: 2 Φ.Μ.Π., Τμήμα Δασών: 6 πυροσβεστικά οχήματα όλα με τα πληρώματα τους, 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης οριοθετούν την πυρκαγιά, γίνονται τελικές κατασβέσεις και βρίσκονται σε επιφυλακή για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική γύρω στις 14.20. ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε φούρνο βαφείου αυτοκινήτων στην Οδό Μιχαλάκη Κυθραιώτη στη Βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά οχήματα από επαρχία Λευκωσίας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.10.
Από την πυρκαγιά εκτεταμένες ζημιές έπαθε ο καυστήρας του φούρνου και ελαφρές ζημιές το μονωτικό του υλικό. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ελαττωματικής λειτουργίας του καυστήρα.

Εξάλλου γύρω στις 15.57, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά στην οδό Παναγιώτη Αναγνωστοπούλου στα Κάτω Πολεμίδια Λεμεσού σε βοηθητική κατοικία 50 m2 κατασκευασμένη από τσιμεντομπλόκ και στεγασμένη με τσίγκους.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμό Μονοβόλικου Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.30. Από την πυρκαγιά εκτεταμένες ζημιές έπαθε το υπνοδωμάτιο και από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη η βοηθητική κατοικία. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ελαττωματική ηλεκτρική εγκατάσταση της βοηθητικής κατοικίας.

Επίσης στις 18.09 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά στην περιοχή Αγίας Τριάδας στο Παραλίμνι Επαρχίας Αμμοχώστου σε αποθήκη γεωργικών εργαλείων και φυτοφάρμακών 4Χ8 μέτρων περίπου.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.27.

Από την πυρκαγιά και την θερμότητα υπέστησαν ζημιές 2 τρακτέρ χειρός μικρές μοτοσικλέτες και αριθμός φυτών για τις καλλιέργειες. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:08

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
Βέλγιο: Δύο κρυολογημένοι ιπποπόταμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό
21:37
Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών
21:22
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand