Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας

Έντεκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας, από σύνολο 3.446 εργαστηριακών διαγνώσεων. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.417.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 166 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Από 2.098 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

Από 491 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Από 544 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα, εκ των οποίων το ένα έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Σε ότι αφορά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν με ιδιωτική πρωτοβουλία πρόκειται για ένα άτομο με συμπτώματα από τις 15/8 και έκανε το τεστ ιδιωτικά στις 21/8 και ένα άτομο με συμπτώματα από τις 12/8 που έκανε το τεστ ιδιωτικά στις 21/8 και έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στην Σερβία.

Τα δυο περιστατικά από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο αφορούν δείγματα που λήφθηκαν στις 20/8 στη Λευκωσία.

Τα τρία κρούσματα επιβατών αφορούν ένα άτομο κυπριακής καταγωγής που επέστρεψε από την Μύκονο στις 20/8, χωρίς συμπτώματα, ένα ξένο υπήκοο που ζει μόνιμα στην Κύπρο, πήγε για διακοπές στην Αθήνα, επέστρεψε στις 20/8 και έχει συμπτώματα και ένα Βρετανό μόνιμο κάτοικο Κύπρου, που επέστρεψε από το Λονδίνο στις 21/8 και δεν έχει συμπτώματα.

Σε ότι αφορά τα τέσσερα κρούσματα που εντοπίστηκαν από ιχνηλάτηση, εκ των οποίων το ένα μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τα τρία είναι από το οικογενειακό περιβάλλον διαφορετικών κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και το τέταρτο από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε σήμερα και εντοπίστηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία. Έχει συμπτώματα από τις 14/8 και έκανε το τεστ ιδιωτικά. Δεν ήταν μαζί με την γυναίκα που πήγε ταξίδι στη Σερβία.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 39 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 108 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο δύο ασθενείς COVID-19, και ένας ασθενής παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:15

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Aνενεργό και νεκρό το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο. Θίγει κυριαρχικά δικαιώματα και άλλων χωρών
09:36
3η στροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ με ματσάρα 'Ιντερ-Μπαρτσελόνα (όλα το πρόγραμμα)
09:36
Η. Νικολάου: H περίπτωση του Α. Αδάμου για την προεδρία του ΟΑΥ είναι η ίδια με του Θ. Αντωνίου
09:29
Επίσημα εποχή Μουνιόθ στην Ανόρθωση
09:29
Σ. Μάτσας: "Με αιφνιδίασε αλλά δεν με εξέπληξε, ο αποκλεισμός από την διερεύνηση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Θ. Νικολάου"
09:15
Μεγάλες νίκες για ΕΝΠ και Καρμιώτισσα
09:14
Νέο παραλήρημα Τσελίκ. "Μια από τις αιτίες της κρίσης ο Έλληνας ΥΠΕΞ. Θα αυξηθεί περαιτέρω η στρατιωτική υποστήριξη στην 'τδβκ' "
09:01
Τίτλοι Ειδήσεων - Τρίτη 4 Οκτωβρίου
09:00
Τη στήριξη της Λιζ Τρας κατά της τουρκικής κατοχής ζητούν Κύπριοι της Βρετανίας
08:57
Ξεπέρασαν τους εκατό οι νεκροί στις ΗΠΑ εξαιτίας του κυκλώνα Ίαν
08:27
Συνελήφθη 53χρονος για πυροβολισμό με κυνηγετικό έξω από καφετέρια στην Παλουριώτισσα
08:18
Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων δύο Ρώσων ολιγαρχών στην Ιταλία
08:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand