ΥΠΕΣ: Σχέδιο κινήτρων στις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και Μαρίνας Παραλιμνίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε σχέδιο παροχής κινήτρων και την παραχώρηση αυξημένου συντελεστή δόμησης για αναπτύξεις στις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και στην Μαρίνα Παραλιμνίου, αποκαθιστώντας μια χρονίζουσα αδικία που επικρατούσε στην συγκεκριμένες περιοχές, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.


«Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία έχει αποκαταστήσει μια χρονίζουσα αδικία όσον αφορά τις τουριστικές ζώνες και την ειδική ζώνη της Μαρίνας Παραλιμνίου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νουρής.

Όπως εξήγησε, λαμβάνοντας υπόψη ότι το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας – Δερύνειας θα είναι έτοιμο περί τον Ιούλιο του 21, έχουμε προχωρήσει στην τροποποίηση του σχεδίου παροχής των κινήτρων, ώστε οι τουριστικές αναπτύξεις στις συγκεκριμένες περιοχές, τις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και την ειδική ζώνη της Μαρίνας, να απολαμβάνουν των ιδίων ωφελημάτων όπως οι υπόλοιπες τουριστικές περιοχές.

Επιπλέον, όπως είπε, το Υπουργικό προχώρησε επίσης σε ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την παραχώρηση αυξημένου συντελεστή δόμησης κατά 5% για αυτές τις συγκεκριμένες αναπτύξεις, νοουμένου ότι θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Θεωρούμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο με αυτή την απόφαση έχει άρει, όπως είπα, μια χρονίζουσα αδικία και πλέον η περιοχή Παραλιμνίου δεν βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από πλευράς ανάπτυξης σε σχέση με τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές», κατέληξε.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:16

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.