ΠΑΣΠ: Τα κενά στη διαχείριση της πανδημίας απειλούν την υγεία των ποδοσφαιριστών

Οι ασάφειες και τα κενά, που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας στο χώρο του ποδοσφαίρου απειλούν την υγεία των ποδοσφαιριστών, αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.)και καλεί την ΚΟΠ και το Υπουργείο Υγείας σε διάλογο, με σκοπό την κάλυψη των κενών που παρατηρήθηκαν.


Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Αυγούστου και συζήτησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο, με την εμφάνιση κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές και την απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων σε τέσσερα γήπεδα της Α΄ κατηγορίας, εντοπίστηκαν σοβαρά κενά στη συχνότητα των διαγνωστικών ελέγχων.

Περαιτέρω το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. εκφράζει έντονη απογοήτευση για το γεγονός ότι οι επανειλημμένες εκκλήσεις από τον Σύνδεσμο σχετικά με το Πρωτόκολλο Υγείας και την κατάσταση των σταδίων δεν εισακούσθηκαν.

Όσον αφορά την αδειοδότηση των σταδίων, το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. καλεί «για πολλοστή φορά τους αρμόδιους να σταματήσουν να ρίχνουν το μπαλάκι αλλού και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΠ η απαγόρευση από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων ένα 24ωρο πριν την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21, δείχνει ότι από τη συνάντηση στο Προεδρικό τον Φεβρουάριο, μέχρι σήμερα, δεν έγινε σχεδόν κανένα βήμα για συμπλήρωση των κενών αυτών, γεγονός που αποτελεί εγκληματική αμέλεια.

Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. εκφράζει την ετοιμότητα του Συνδέσμου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στα γήπεδα, με την ιδιότητα του οργανωμένου φορέα που εκπροσωπεί χιλιάδες άτομα που χρησιμοποιούν καθημερινά αυτές τις εγκαταστάσεις και καλεί την ΚΟΠ, το Κράτος και όλους τους φορείς, όπως αφήσουν στην άκρη όποιες παρεξηγήσεις και διαφωνίες υπάρχουν και να εξετάσουν όλοι μαζί, σοβαρά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας, με σκοπό την επίλυση τους.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:16

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Ουκρανία-δημοψήφισμα: Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία
21:58
O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για σειρά επαφών
21:52
Την προσήλωση στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των ΗΕ επανέλαβε εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ
21:05
Δένδιας: θα αποτύχουν οι πολιτικές όσων χωρών επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τον συνοριακό χάρτη
20:11
Ένα μήνα φυλάκιση επέβαλε στον Ανδρέα Σουτζιή το στρατιωτικό δικαστήριο στα κατεχόμενα
19:00
Τρεις αγωγοί του Nord Stream υπέστησαν μεγάλες ζημιές
18:48
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ιράν στην Κύπρο
18:22
Ελεγκτική Υπηρεσία: Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι το νέο Σχέδιο της εταιρείας ήταν παράνομο και το τερματίζει
17:52
Μέτωπο με την Γερμανία άνοιξε σήμερα το Τουρκικό ΥΠΕΞ
17:28
Πράσινη οικονομική ανάπτυξη υποσχέθηκε ο Στάρμερ των Εργατικών - Κατηγόρησε τους Τόρις για διχασμό και ανικανότητα
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού (27/09/22)
16:38
Τα Υπ.Οικονομικών και Μεταφορών τερματίζουν τις διαπραγματεύσεις με Hermes
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand