Μακρόν: Στόχος η ευρωπαϊκή κυριαρχία και η σταθερότητα στην Α. Μεσόγειο

Η Γαλλία και η Γερμανία μοιράζονται τον "ίδιο στόχο" της "ευρωπαϊκής κυριαρχίας" και της "σταθερότητας" στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετά το πέρας των συνομιλιών τους στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, όπου εξέφρασε την "αλληλεγγύη" της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

"Ο στρατηγικός στόχος μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ίδιος: η ευρωπαϊκή κυριαρχία και η σταθερότητα", τόνισε. "Έχουμε τη βούληση να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή και τη βούληση να κάνουμε σεβαστό το διεθνές δίκαιο και να προκρίνουμε την αποκλιμάκωση", υπογράμμισε ο Γάλλος ηγέτης.

"Κατόπιν ο καθένας μας έχει τα δικά του μέσα να το κάνει, έχουμε ο καθένας μας την ιστορία μας. Πρέπει να λειτουργούμε συμπληρωματικά", για να επιτύχουμε αυτόν τον κοινό στόχο, συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος. "Οι προσεγγίσεις μας δεν ήταν πάντα οι ίδιες στον τρόπο τους, όμως είναι πάντα συγκλίνουσες στη βούληση να κάνουμε την Ανατολική Μεσόγειο έναν χώρο ελευθερίας, σεβασμού του διεθνούς δικαίου και σταθερότητας", επισήμανε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:22

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.