Καταγγελίες ΟΣΥΠΑ για Γενικό Ελεγκτή και λειτουργούς Υπουργείου Μεταφορών

Σε καταγγελίες εναντίον του Γενικού Ελεγκτή και λειτουργών του Υπουργείου Μεταφορών προβαίνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου Γιώργος Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι από την εφαρμογή των νέων συμβάσεων το 2010 το νέο σύστημα δημόσιων επιβατικών μεταφορών έχει καταστεί προβληματικό λόγω των λανθασμένων χειρισμών και θέσεων του από τον τότε λειτουργό ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών και νυν Γενικό Ελεγκτή.

Όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει απάντηση στο αίτημα που υπέβαλαν πριν από δύο δεκαετίες, ζητώντας έγκριση τότε από το Υπουργείο Συγκοινωνιών, να κάνουν λεωφορειολωρίδα στον παραλιακό της Πάφου και να φέρει η εταιρεία ηλεκτρικά λεωφορεία για εκείνες τις διαδρομές, προσθέτοντας πως η πρόταση τους ακόμη μελετάται, όπως τους αναφέρθηκε.

Ο κ. Ιωαννίδης προσθέτει πως με την έναρξη του νέου συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών το 2010, πέραν της Αστικής περιοχής Πάφου και της περιοχής Πόλις Χρυσοχούς, κλήθηκαν να καλύψουν και τις 101 κοινότητες της επαρχίας Πάφου.
Αρχικά, σημείωσε, αγοράστηκαν μόνο 23 καινούργια λεωφορεία, ώστε εντός έξι μηνών να εξεταστούν οι πραγματικές συνολικές ανάγκες σε τύπο και αριθμό στόλου για κάθε οδικό άξονα.

Επισημαίνει πως συμφώνησαν τότε με την Αναθέτουσα Αρχή την αγορά καινούργιων λεωφορείων, κατά τύπο και αριθμό λεωφορείων, δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός για τη διάθεσή τους στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χρηματοδότηση του ΟΣΥΠΑ εξασφαλίστηκε από χρηματοδοτικό οργανισμό του εξωτερικού, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, ωστόσο συνέχισε, την ημέρα που έπρεπε να ανοίξουν οι προσφορές, δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Μέχρι και το 2013 είπε ο κ. Ιωαννίδης η εταιρεία δεν πήρε καμία απάντηση στο θέμα της ανανέωσης του στόλου παρά το γεγονός, ότι μεταφέρονται με τα λεωφορεία του ΟΣΥΠΑ 5.500 μαθητές και ότι η Πάφος έχει πολλά ορεινά χωριά, που απαιτούν πιο αξιόπιστο στόλο. Αποτέλεσμα συνέχισε είναι η εταιρεία να λάβει επιστολή από τον χρηματοδοτικό οίκο του εξωτερικού ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για χρηματοδότηση, λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας μας.

Προσθέτει πως η εταιρεία δεν συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με το κόστος και τη συντήρηση των λεωφορείων, σημειώνοντας πως ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης επέμενε ότι το λεωφορείο – που παίρνει 35 λίτρα λάδι – κοστίζει όσο η αλλαγή λαδιού ενός σκούτερ, δηλαδή κοστολογούσε ότι η αλλαγή λαδιού κοστίζει μόνο €50 ενώ η πραγματικότητα είναι €120.

Οι υπολογισμοί του, συνεχίζει ο ΟΣΥΠ , είναι ότι τα λεωφορεία έχουν το ίδιο κόστος συντήρησης από το 2010 μέχρι και το 2020.

Σε σχέση με το σύστημα τηλεματικής, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως το πιο σύγχρονο σύστημα ήταν ήδη εγκατεστημένο στα λεωφορεία και κατόπιν οδηγιών του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, κ. Αλέκου Μιχαηλίδη, αγόρασαν και παρέδωσαν server στο ΤΟΜ για την παρακολούθηση της λειτουργικότητας του συστήματος από την Αναθέτουσα Αρχή.

Ενώ σημείωσε η εταιρεία περίμενε την επίσημη έγκριση, αντί αυτού πήραν από το Υπουργείο επιστολή, να τα αφαιρέσουν αμέσως, γιατί θα έφερνε το Υπουργείο δικό του σύστημα τηλεματικής.

Όσον αφορά το θέμα των πληρωμών ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως 3-4 φορές μετέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) στην παρουσία λογιστών και νομικών ωστόσο ο Γενικός Ελεγκτής "Οδυσσέας Μιχαηλίδης απέρριπτε τα πάντα".

Ο κ. Ιωαννίδης απευθύνεται τέλος προς τα πολιτικά κόμματα, καλώντας τα να επιληφθούν της κατάστασης.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:16

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.