Κ. Κόκκινος: Σε αναβάθμιση, εξοπλισμό και διασυνδεσιμότητα προχωρούν στα σχολεία

Σε τρεις κατηγορίες βρίσκονται τεχνολογικά οι υποδομές των σχολείων για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση, ανάφερε ο Υφυπουργός Έρευνας, Τεχνολογίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, σημειώνοντας ότι για τη συνδεσιμότητα μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη μπορεί να είναι έτοιμο το 80% των σχολείων και το 15% – 20% που ενδεχομένως θα μείνει, είναι σχολεία που χρειάζονται διασύνδεση με οπτική ίνα, το οποίο απαιτεί μια επιπλέον εργασία μιας – δύο εβδομάδων.


«Είναι η αναβάθμιση του διαδικτύου με πιο γρήγορες ταχύτητες - γιατί σήμερα υπάρχει διασυνδεσιμότητα, η αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή χρήση του διαδικτύου όταν γίνεται η τηλεκπαίδευση, και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιείται: Οι προσωπικοί υπολογιστές, οι κάμερες, μικρόφωνα, ηχεία», δήλωσε μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Ο κ. Κόκινος είπε ότι θα τοποθετήσουν μεγάλες τηλεοράσεις αντί για προβολείς οθόνης (projectors). Για όλα αυτά, συνέχισε, έχει γίνει μελέτη για το κάθε σχολείο, της ετοιμότητάς του και τι πρέπει να γίνει. Το κόστος υπολογίστηκε, πρόσθεσε, και το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το να προχωρήσουν στην υλοποίηση όλων αυτών.

«Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά θα υλοποιηθούν σύντομα και θα είμαστε έτοιμοι να πάμε στο πλάνο Β εάν χρειαστεί, δηλαδή στην τηλεκπαίδευση κάποια στιγμή μέσα στο Σεπτέμβριο».

Ερωτηθείς εάν ο εξοπλισμός θα είναι στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κόκινος απάντησε ότι ο εξοπλισμός αυτός υπάρχει σήμερα στα σχολεία και μιλάμε για την αναβάθμισή του που θα είναι σταδιακή. Για τη συνδεσιμότητα ανέφερε ότι μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη μπορεί να είναι έτοιμο το 80% των σχολείων και το 15% – 20% που ενδεχομένως θα μείνει, είναι σχολεία που χρειάζονται διασύνδεση με οπτική ίνα, το οποίο απαιτεί μια επιπλέον εργασία μιας – δύο εβδομάδων. «Αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό είναι πρόβλημα».

Είμαστε, πρόσθεσε, στη διαδικασία απόκτησης των εξοπλισμών μέσα στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, διευκρινίζοντας ότι θα είναι οι αναβαθμισμένοι. «Γιατί και σήμερα αν θες να κάνεις τηλεκπαίδευση, μπορείς να την κάνεις με τον υφιστάμενο εξοπλισμό. Απλά έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα στην αναβάθμιση».

Ερωτηθείς για το κόστος, ο Υφυπουργός ανάφερε ότι το εκτιμώμενο κόστος για την διασύνδεση και μόνο θα είναι περίπου 350.000 ευρώ ετησίως, ενώ σήμερα είναι 260.000. Ο εξοπλισμός θα είναι μέσω ενοικίασης, είπε, και όχι αγοράς και υπολογίζεται στα 2 με 3 εκ. ευρώ το χρόνο. Υπάρχει, συνέχισε, και ένα εφάπαξ κόστος για τις αναβαθμίσεις, που είναι στις 150.000 ευρώ ετησίως.

Αυτά, κατέληξε, είναι τα νούμερα που συζήτησαν σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:16

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Γενικός Ελεγκτής: Άκουσα με έκπληξη τον ΓΔ του ΥΠΟΙΚ -Δεν μπορούν κρατικοί αξιωματούχοι να υιοθετούν τα επιχειρήματα ιδιωτικής εταιρείας
09:19
Γενικός Διευθυντής ΥΠΟΙΚ: Η διαδικασία ανανέωσης της σύμβασης για τη διαχείριση των αεροδρομίων ήταν διάφανη και νόμιμη
08:46
Σολτς: Τα δημοψηφίσματα στις ουκρανικές περιοχές είναι απάτη
07:57
Κασουλίδης: Το ενδεχόμενο σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι το τελευταίο πιθανό σενάριο, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται
07:55
Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε στην Κούβα ο κυκλώνας Ιαν
06:36
Βαριά ήττα της Εθνικής Κύπρου από το Κόσοβο
06:28
Προσήλωση Βρετανίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών
06:26
Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με βασικά θέματα συζήτησης, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στο κυπριακό
06:24
Δένδιας: H Ελλάδα είναι ανοικτή για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου
06:23
ΓΓ ΝΑΤΟ: Απαράδεχτη η οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από ΗΠΑ
06:21
Μεγάλες ζημιές σε τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του αγωγού Nord Stream της Ρωσίας στη βαλτική θάλασσα
06:18
Νέο πακέτο όπλων και πυρομαχικών αξίας 1,1 δις δολαρίων από ΗΠΑ
06:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand