Απεβίωσε ο Μιχάλης Φρειδερίκου, ιδρυτής του Πανεπιστημίου Frederick

Απεβίωσε την Παρασκευή ο Μιχάλης Φρειδερίκου, ιδρυτής του Πανεπιστημίου Frederick. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, και ώρα 16:30 στην εκκλησία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί.

Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια, ενώ στην εκκλησία θα τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο για κηδείες.

Τη λύπη του για τον θάνατο του Μιχάλη Φρειδερίκου, ιδρυτή του Πανεπιστημίου Frederick και για δεκαετίες πρωταγωνιστή στα εκπαιδευτικά πράγματα και ειδικότερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου

«Η πορεία του Μιχάλη Φρειδερίκου, από την ίδρυση και λειτουργία του Frederick Institute of Technology στην αναβάθμιση και τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Frederick, είναι ταυτόσημη και αντιπροσωπευτική της εξέλιξης και της αναβάθμισης της εκπαίδευσης και των σπουδών στην Κύπρο. Ενώ, σημαντική υπήρξε και η ευρύτερη συμβολή του στην κοινωνία με τις δραστηριότητες που είχε στα κοινά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Εξάλλου, ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Frederick αναφέρει ότι ο Μιχάλης Φρειδερίκου πέθανε ήρεμα, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του. Γεννήθηκε το 1937 στο Καϊμακλί της Λευκωσίας. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών. Ήταν ο Ιδρυτής και ο πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, ιδρυτής και Διευθυντής του Frederick Institute of Technology, του Frederick Research Center, του τηλεοπτικού σταθμού Fred TV και του Radio Frederick. Διατέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του «Αχιλλέα» Καϊμακλίου και Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας.

Ο Μιχάλης Φρειδερίκου έλαβε σημαντικό αριθμό τιμητικών διακρίσεων διεθνώς για το έργο του, ενώ το 2017 τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά στην εκπαίδευση της Κύπρου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του, ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του όποιου εκπαιδευτικού οργανισμού ηγείτο και η διασφάλιση της ποιότητας σπουδών. Αρχές που ζητούσε να ακολουθούνται και να εφαρμόζονται από όλους τους συνεργάτες του, συνεχώς, με συνέπεια και χωρίς έκπτωση.

Αναφέρεται εξάλλου ότι ο Μιχάλης Φρειδερίκου είχε πίστη στη νέα γενιά και πίστευε βαθιά στη δύναμη της εκπαίδευσης. Κατά την 50-ετή προσφορά του στην παιδεία του τόπου, βοήθησε πάρα πολλές οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες να σπουδάσουν τα παιδιά τους και πρόσφερε ευκαιρίες σε χιλιάδες νέους, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:16

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Ουκρανία-δημοψήφισμα: Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία
21:58
O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για σειρά επαφών
21:52
Την προσήλωση στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των ΗΕ επανέλαβε εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ
21:05
Δένδιας: θα αποτύχουν οι πολιτικές όσων χωρών επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τον συνοριακό χάρτη
20:11
Ένα μήνα φυλάκιση επέβαλε στον Ανδρέα Σουτζιή το στρατιωτικό δικαστήριο στα κατεχόμενα
19:00
Τρεις αγωγοί του Nord Stream υπέστησαν μεγάλες ζημιές
18:48
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ιράν στην Κύπρο
18:22
Ελεγκτική Υπηρεσία: Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι το νέο Σχέδιο της εταιρείας ήταν παράνομο και το τερματίζει
17:52
Μέτωπο με την Γερμανία άνοιξε σήμερα το Τουρκικό ΥΠΕΞ
17:28
Πράσινη οικονομική ανάπτυξη υποσχέθηκε ο Στάρμερ των Εργατικών - Κατηγόρησε τους Τόρις για διχασμό και ανικανότητα
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού (27/09/22)
16:38
Τα Υπ.Οικονομικών και Μεταφορών τερματίζουν τις διαπραγματεύσεις με Hermes
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand