Κόκκινη γραμμή η κτιστή νησίδα στη Ν.Παττίχη για ΠΟΒΕΚ και καταστηματάρχες

Εν αναμονή της αυριανής απόφασης του Υπουργείου Μεταφορών στο θέμα της κατασκευής κτιστής νησίδας επί της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό, ΠΟΒΕΚ και καταστηματάρχες διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν λύση που να περιλαμβάνει νησίδα και προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα, διαψεύδουν σημερινά δημοσιεύματα ότι κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού βρέθηκε η οποιαδήποτε λύση.

Λίγο πριν το μεσημέρι ολοκληρώθηκε σύσκεψη της ΠΟΒΕΚ με την επιτροπή αγώνα των καταστηματαρχών της περιοχής και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κεντρικός Οργανωτικός της Οργάνωσης, Κυριάκος Μουστάκας, αποφασίστηκε όπως όλοι αναμένουν την αυριανή απόφαση του Υπουργείου και «αν διαφανεί ότι εισακούστηκαν οι απόψεις των μελετητών μας καλώς, αν όχι οι καταστηματάρχες θα αντιδράσουν δυναμικά».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Μεταφορών ότι δεν γίνεται να μην προχωρούν έργα επειδή διαφωνεί ο οποιοσδήποτε και δεν χρειάζονται «κούσποι και φτυάρια», ο κ.Μουστάκας είπε πως «ο Υπουργός χθες με αυτά που δήλωσε, είναι η δεύτερη φορά που απέδειξε πως δεν λαμβάνει υπόψη αυτά που λέμε».

«Η οργάνωση θα αντιδράσει αναλόγως δυναμικά και τώρα δεν κρατάμε ούτε φτυάρια και κούσπους. Αν δεν ενημερωθούμε για την απόφαση αύριο και δεν μας δοθεί περιθώριο να τοποθετηθούμε και κατεβάσει τον εργολάβο από εβδομάδας, ναι δεν θα αφήσουμε τα έργα να αρχίσουν», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε δε την άποψη πως η χθεσινή σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε», αφού όπως είπε «ο τρόπος που την έκαναν ήταν για να δείξουν ότι υπάρχουν τάχα και οι αντίθετες φωνές».

Εμάς, υπέδειξε ο Κεντρικός Οργανωτικός της ΠΟΒΕΚ, μας ενδιαφέρει η εμπορικότητα του δρόμου και η πρόταση που κατέθεσε ο εμπειρογνώμονας μας, συνέχισε, φαίνεται πως δεν έχει εξεταστεί όπως θα έπρεπε «κι αν δεν μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε την πρόταση μας, τότε θα αντιδράσουμε δυναμικά».

Σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα για επίτευξη συμβιβαστικής λύσης κατά τη χθεσινή σύσκεψη, ο κ.Μουστάκας είπε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τα δημοσιεύματα διέψευσε και ο εκ των εκπροσώπων των καταστηματαρχών της Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, Πόλυς Καττάσης, ο οποίος μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε πως η χθεσινή σύσκεψη «ήταν μια καλοστημένη παγίδα εναντίον των καταστηματαρχών» και έγινε «για τα μάτια του κόσμου».

«Για εμάς κόκκινη γραμμή είναι η κτιστή διαχωριστική νησίδα και η διπλή κίτρινη γραμμή», ανέφερε και τόνισε πως οι καταστηματάρχες εμμένουν στις θέσεις τους, όπως αυτές καταγράφονται στη μελέτη που ετοίμασε ο ιδιώτης εμπειρογνώμονας.

Απαντώντας επίσης στα χθεσινά στατιστικά που κατέθεσε ο Υπουργός Μεταφορών για 700 τροχαίες συγκρούσεις στην Νίκου Παττίχη, ο κ.Καττάσης είπε πως αυτές αφορούν τα τελευταία 11 χρόνια, δηλαδή περίπου 64 τροχαία το χρόνο. Αν υπολογίσουμε, συνέχισε, πως διακινούνται καθημερινά περί τα 34.000 οχήματα στον συγκεκριμένο δρόμο, τότε το ποσοστό των τροχαίων συγκρούσεων είναι κάτω από 1% και το χαμηλότερο σε όλους τους κύριους παράλληλους και κάθετους δρόμους της Λεμεσού, πρόσθεσε.

Τέλος, διαμήνυσε ότι σε περίπτωση που το Υπουργείο εμμένει στην κατασκευή νησίδας «θα επανέλθουμε στους αγώνες και θα αντιδράσουμε δυναμικά για να σταματήσουμε το έργο», ενώ ευχήθηκε όπως η αυριανή απόφαση λάβει υπόψη τις ανησυχίες των καταστηματαρχών και αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:23

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Ο Βαρτκές Μαχτεσιάν ανακηρύσσεται αντιπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή
09:58
Η Ένωση Δήμων καλεί τη νέα Βουλή, που θα σχηματιστεί να επανεξετάσει τη Μεταρρύθμιση
09:58
Τουλάχιστον 1.750 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ μέσα σε τέσσερις ημέρες
09:44
Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια αποθηκεύσεων και εγκαταστάσεων υγραερίου
09:35
Η βραδιά του Φαμπιάνο
09:23
Δρ.Πέτρου: Δεδομένη η επιπλέον χορήγηση δόσης για όλα τα εμβόλια
09:22
Ικανοποιημένες Παπαϊωάννου και Παναγή
09:19
Η συνέντευξη του Τσέντομιρ Γιανέφσκι για τον τελικό κυπέλλο
09:15
Η συνέντευξη του Τιμούρ Κετσπάγια για τον τελικό κυπέλλου
09:13
Μέγιστος αριθμός 10 προσώπων σε οικίες και χώρους συνάθροισης, υπενθυμίζει το υπ. Υγείας
08:58
Μεσανατολικό: Αντιπροσωπεία της Αιγύπτου εγκατέλειψε το Ισραήλ με άδεια χέρια
08:49
Εκπρόσωπος Τύπου ΥΠΕΞ: Καλά στην υγεία τους και οι 215 Κύπριοι που βρίσκονται στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη
08:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand