Για τα διάφορα σενάρια λειτουργίας των δημοτικών σχολείων αναφέρθηκαν στη συνάντηση ΥΠΠΑΝ-Οργανωμένων Γονέων

Υπάρχουν διάφορα σενάρια λειτουργίας των δημοτικών σχολείων που θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως αναφέρθηκε σε προχθεσινή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, κατά τη συνάντηση ο Υπουργός ενημέρωσε τους γονείς πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με μαθητές, βάσει αναθεωρημένων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, υπάρχουν διάφορα σενάρια λειτουργίας των δημοτικών σχολείων που θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σημειώθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια χρήσης μονών θρανίων για να τηρούνται οι αποστάσεις του ενός μέτρου μεταξύ των παιδιών και σε ότι αφορά τις μάσκες προστασίας, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι όπως και σε άλλες χώρες θα τηρηθεί η χρήση για παιδιά άνω των 12 ετών και ως εκ τούτου δεν θα χρειάζεται για παιδιά δημοτικών σχολείων.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Σωτήρης Χριστοφή, έθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας τις ανησυχίες των γονέων, αναφέροντας πως τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να ξεπεραστούν και η τηλεκπαίδευση να γίνει και να χρησιμοποιηθεί για ενισχυτική διδασκαλία.

Ο κ. Χριστοφή έθεσε το ερώτημα ποιος είναι ο σχεδιασμός για την Ειδική Εκπαίδευση και αν θα λειτουργήσουν τα Ολοήμερα Σχολεία, τα κυλικεία και διάφορα άλλα που απασχολούν τους οργανωμένους γονείς. Σε απάντηση του ερωτήματος, αναφέρθηκε ότι γίνονται ενέργειες όπως όλα ξεκινήσουν ομαλά πάντα βέβαια μέσα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις συμβουλές τις επιδημιολογικής ομάδας.

Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους γονείς, ότι προγραμματίζεται ακόμα μια συνάντηση μόλις παρθούν οι τελικές αποφάσεις πριν το άνοιγμα των σχολείων.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:23

Τελευταιες Ειδησεις

15 Μαΐου
157 νέα περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν το Σάββατο, κανένας θάνατος
21:26
Ο Νετανιάχου μίλησε με τον Μπάιντεν μετά την αεροπορική επιδρομή στα γραφεία του AP στη Γάζα
20:51
Περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες για την «ημέρα της Νάκμπα»
20:12
Επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα
19:42
Στα μεγάλα σαλόνια με δραματικό φινάλε, η ΠΑΕΕΚ ως πρωταθλήτρια(για 1η φορά στην ιστορία της) και ο ΑΡΗΣ
19:12
Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στο Αμμάν για επαφές με τον Ιορδανό ομόλογό του
18:58
Εκκληση για επείγουσα επιστροφή στην ειρήνη, απηύθυνε ο Μακρόν
18:13
Ελλάδα: 1.957 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι
17:48
Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων σε Λονδίνο και Μαδρίτη
17:07
Το αντίο του Μαυρία στους Ομονοιάτες - Οδεύει προς Απόλλωνα
16:41
Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test – 16 Μαΐου 2021
16:32
Ο ΥΠΕΞ του Ιράν ακύρωσε επίσκεψη στην Αυστρία λόγω της ισραηλινής σημαίας
16:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand