ΥΠΕΞ Κύπρου - Ρωσίας επιβεβαιώνουν προσήλωση στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Την προσήλωσή τους στη περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, επαναβεβαίωσαν με επιστολές τους οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε επιστολές που αντάλλαξαν χθες, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας στις 18 Αυγούστου 1960.

«Διαβιβάζοντας θερμά συγχαρητήρια με την ευκαιρία της επετείου, ο κ. Λαβρόφ αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στην επιστολή του προς τον κ. Χριστοδουλίδη στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο χωρών, σημειώνοντας ότι αναμένει πως η επικείμενη επίσκεψη του στην Κύπρο θα συνεισφέρει στην εντατικοποίησή της σε ολόκληρο το φάσμα των διμερών σχέσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην επιστολή, προστίθεται, «επαναβεβαιώνεται επίσης η δέσμευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για υποστήριξη των προσπαθειών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίτευξη συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

Από την πλευρά του, «ευχαριστώντας τον Ρώσο ομόλογό του για τις ευχές, ο κ. Χριστοδουλίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων στην απαντητική του επιστολή ότι οι δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες και τους λαούς τους είναι πολυεπίπεδοι και διαχρονικοί, εδράζονται σε ένα ισχυρό υπόβαθρο που τους καθιστά άρρηκτους, ενώ διέπονται από τον αμοιβαίο σεβασμό και την αλληλοεκτίμηση».

«Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης της Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού για τη διαχρονική στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις προσπάθειες για τερματισμό της παράνομης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και για επανένωση της χώρας και του κυπριακού λαού, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαιώνει πως οι προσπάθειες αυτές θα συνεχισθούν με το ίδιο σθένος μέχρι την επίτευξη συνολικής επίλυσης του Κυπριακού», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι προσβλέπει να υποδεχθεί τον κ. Λαβρόφ στη Λευκωσία τον Σεπτέμβριο, για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου, προς όφελος των δυο λαών και με στόχο την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:24

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.