Η Κομισιόν εγκρίνει χρηματοδότηση για κατάρτιση επαγγελματιών υγείας σε δεξιότητες εντατικής θεραπείας

Η Κομισιόν ενέκρινε χθες τη χρηματοδότηση με 2,5 εκ. ευρώ από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης, την κατάρτιση μιας πολυεπιστημονικής ομάδας επαγγελματιών υγείας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (MEΘ - ICU) σε περιόδους ανάγκης λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η συγκεκριμένη σύμβαση που υπέγραψε η Κομισιόν θα παρέχει ιατρικές δεξιότητες εντατικής θεραπείας σε επαγγελματίες υγείας που δεν εργάζονται τακτικά σε ΜΕΘ και θα συμβάλει στην αύξηση της ικανότητας του προσωπικού που θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε μια στιγμή που υπάρχει ανάγκη για ταχεία, προσωρινή και σημαντική αύξηση της χωρητικότητας της ΜΕΘ.

Η Κομισιόν σημειώνει ότι ο COVID-19 επηρέασε σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων νοσοκομειακών κρεβατιών κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας - οδηγώντας σε αύξηση της ζήτησης των κρεβατιών ICU κατά 30 έως 40%, με αποτέλεσμα την υπέρβαση των διαθέσιμων πόρων. Αυτό το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται ομοιόμορφα σε ολόκληρη την ΕΕ, θα καλύπτει τουλάχιστον 1.000 νοσοκομεία και 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές, και θα αναπτυχθεί μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2020.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε ότι "με αυτήν την απόφαση, αποδεικνύεται η περαιτέρω η δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή υγείας σε όλη την Ευρώπη παρέχοντας ουσιαστική ιατρική εκπαίδευση για να διασφαλίσουμε ότι είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις για να βοηθήσουν στο εξειδικευμένο περιβάλλον των ΜΕΘ σε περιόδους κρίσης". Όπως τόνισε η Επίτροπος: "θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξουμε τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού και να βελτιώσουν την ετοιμότητα και την ανταπόκριση τους μέσω του μέσου υποστήριξης έκτακτης ανάγκης".

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αντίδρασης στην κρίση του COVID-19, η Κομισιόν δημιούργησε εικονικά δίκτυα γιατρών που συνεργάζονται με ασθενείς με COVID-19 σε νοσοκομεία, ένα ακόμα παράδειγμα της υποστήριξης σε επαγγελματίες του τομέα της υγείας και συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Ιατρικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:24

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Το ΣΑ του ΟΗΕ συγκαλείται εκτάκτως την Κυριακή για τη σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστινίων
07:25
Η Αστυνομία κατήγγειλε 27 πολίτες για παραβίαση των μέτρων κατά Covid-19 το τελευταίο 24ωρο
07:15
Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον υπέρ μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας»
06:40
Πάνω από 100 νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας
06:17
13 Μαΐου
Δρ. Διέτης: Το πιο σημαντικό με το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού
21:41
Ένας θάνατος και 213 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:09
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από Μπάιντεν τερματισμό συνομιλιών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη Χαμάς
20:52
Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα
20:33
ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα
19:55
Καναδάς: Η επαρχία Κεμπέκ σταματά να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca
19:27
Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας
19:01
ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας
18:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand