Επέκταση σχεδίου κρατικών χορηγιών σε οργανισμούς για ένταξη στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα EMAS

Επιδιώκοντας τη στήριξη όλο και περισσότερων κυπριακών επιχειρήσεων και οργανισμών να εφαρμόσουν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την επέκταση του Σχεδίου Παροχής Κρατικών Χορηγιών που στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση των οργανισμών που προχωρούν εθελοντικά στην εισαγωγή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου-EMAS.


Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, το κράτος, μέσα από το σχέδιο επιδότησης επιχειρήσεων και οργανισμών που καταχωρούνται στο μητρώο του Συστήματος EMAS, επιθυμεί να δώσει την αρχική ώθηση για την εφαρμογή του, καθώς και την ευκαιρία σε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να απολαμβάνουν τα οφέλη ενός τέτοιου συστήματος και να συμβάλλουν ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος. Το εν λόγω σχέδιο επιδότησης αφορά επιχειρήσεις όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων ή οργανισμούς (δημόσιους, ημικρατικούς, ιδιωτικούς), που επιθυμούν να εισάγουν σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης και να βελτιώσουν την περιβαλλοντική τους επίδοση.

Στόχος του Κοινοτικού Συστήματος Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου (EMAS) είναι η ετοιμασία και η εφαρμογή συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η αντικειμενική και περιοδική αξιολόγηση των συστημάτων αυτών, η επιμόρφωση και η ενεργός συμμετοχή του προσωπικού των οργανισμών σε φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες και η σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και άλλων ενδιαφερομένων.

Τα τελευταία χρόνια απονεμήθηκαν πιστοποιητικά σε αρκετές επιχειρήσεις και οργανισμούς της χώρας μας που κατάφεραν να εφαρμόσουν το Σύστημα EMAS. Ανάμεσα στους οργανισμούς αυτούς συγκαταλέγονται το Προεδρικό Μέγαρο, το κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και πέντε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, προωθώντας το μήνυμα ότι «μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την προστασία του περιβάλλοντος και να διασφαλίσουμε ένα μέλλον πιο ποιοτικό και αειφόρο, βελτιώνοντας πρώτα τις δικές μας επιδόσεις και δίνοντας παράλληλα το καλό παράδειγμα».

Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα του Τμήματος Πριβάλλοντος www.moa.gov.cy/environment

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας rapid test για την Τετάρτη (03/03)
16:54
Στο 7,6% η ανεργία το 2020
16:49
Συνεδριάζει αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ για το θέμα των ξένων διαιτητών
16:34
Ζωντανά από το ΡΙΚ το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
16:06
Τρείς αγώνες για την Εθνική Αντρών
16:01
Συνάντηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, είχε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.
15:53
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τα μονοκλωνικά αντισώματα "Ρεγκν-cov2", μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενών
15:45
Απαντητική επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, απέστειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand