Το καλωσόρισμα νέων στελεχών στις τάξεις της ΕΦ

Σε ένα πρωτόγνωρο και ασταθές περιβάλλον και μετά από την τελευταία επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας ενάντια της Κυπριακής ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας, «η κυπριακή πολιτεία και ειδικότερα η Εθνική Φρουρά περιμένουν πολλά από εσάς και είμαι βέβαιος ότι θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών μας», είπε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, απευθυνόμενος στους απόφοιτους των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Πετρίδης σε ομιλία του στην τελετή διαβεβαίωσης των αποφοίτων των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο στρατόπεδο «Η. Παπακυριακού», στην Αθαλάσσα, είπε ότι το καλωσόρισμα νέων στελεχών στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς με γεμίζει πάντα με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας.

«Και σήμερα μαζευτήκαμε, για να υποδεχτούμε στη μεγάλη οικογένεια των ενόπλων μας δυνάμεων τις νέες και νέους Υπαξιωματικούς, της τάξεως του 2020, οι οποίοι μόλις έχουν περατώσει με επιτυχία τη φοίτησή τους στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους νέους και νέες Μόνιμους Υπαξιωματικούς, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι συνδυάζοντας την υψηλή ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, τη σκληρή άσκηση για βελτίωση της φυσικής και ψυχικής σας αντοχής, «οι Σχολές σας όπλισαν με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, για να πορευθείτε με επιτυχία στη νέα σας σταδιοδρομία στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς».

«Ανταποκριθήκατε στο έπακρο στις υψηλές απαιτήσεις των Σχολών σας και φανήκατε αντάξιοι των προσδοκιών των εκπαιδευτών σας, της οικογένειάς σας, και κυρίως των προσδοκιών που είχατε εσείς οι ίδιοι από τον εαυτό σας. Ο όρκος που δώσατε αποφοιτώντας, αποτελεί το επιστέγασμα των επίμοχθων προσπαθειών που καταβάλατε, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη της ενεργούς προσφοράς σας προς την Εθνική Φρουρά. Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τα νέα σας καθήκοντα είναι πολλές, όμως έχοντας εμπιστοσύνη στο πείσμα και τις δυνατότητές σας, είμαι σίγουρος ότι θα εργαστείτε με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό για το καλό της πατρίδας και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Σας καλώ να κάνετε πράξη και τρόπο ζωής σας το αγνό στρατιωτικό πνεύμα», πρόσθεσε.

Να γίνετε, συνέχισε ο κ. Πετρίδης, «παράδειγμα για τους υφιστάμενούς σας».

«Να τηρήστε απαρέγκλιτα τους κανόνες της πειθαρχίας και ταυτόχρονα να διοικήσετε με ανθρωπιά. Η Εθνική Φρουρά στηρίζεται σε σας. Στηρίζεται στον πλούτο και τις ικανότητες του έμψυχου δυναμικού της», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Υπουργό Άμυνας, ο ισχυρότερος παράγοντας στον οποίο βασίζονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν τον ρόλο τους ως δύναμη αποτροπής δεν είναι άλλος από το υψηλό επίπεδο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς.

«Και αυτή την αποστολή θα συνεχίσουν να υπηρετούν, για όσο καιρό θα παρατηρείται η κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, για όσο καιρό θα συντηρείται στην Κύπρο η μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική αδικία στην Ευρώπη, η παράνομη κατοχή εδαφών μιας χώρας μέλους από μια χώρα που ισχυρίζεται ότι επιθυμεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κύριος σκοπός της Εθνικής Φρουράς είναι η αποτροπή οποιασδήποτε τουρκικής απειλής, έχοντας υπόψη τα δεδομένα με τις ρευστές και ραγδαία μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές πραγματικότητες στη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην επαγγελματική στρατιωτική σας σταδιοδρομία και στον καθένα από εσάς ξεχωριστά, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία», κατέληξε.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:50

Τελευταιες Ειδησεις

10 Απριλίου
Αιχμηρή απάντηση της Αθήνας στους ισχυρισμούς του Φ. Αλτούν
16:52
Σε βαρύτατο πένθος το Φανάρι λόγω θάνατου φωτογράφου Οικουμενικού Πατριάρχη
16:50
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test – 11 Απριλίου 2021
16:48
Προεδρικό προς Ελεγκτή: Την Κύπρο κυβερνά εκλελεγμένος Πρόεδρος και η κυβέρνησή του
16:13
Σ. Μισέλ: Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας
15:28
Η Τεχεράνη ενεργοποίησε εξοπλισμό εμπλουτισμού ουρανίου, τιμώντας την Ημέρα Πυρηνικής Τεχνολογίας
15:15
Διατήρηση Συνθήκης Μοντρέ ζήτησε ο Πούτιν από Ερντογάν
14:49
Βρετανία: Τιμητικές βολές από τις ένοπλες δυνάμεις, στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου
14:32
Η Άγκυρα κατηγορεί ευθέως Ελλάδα ότι φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις
14:25
Φιλιππίνες: Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών στη Θάλασσα της Κελέβης
14:11
Η Αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους προς το Τρόοδος
14:01
«Καθαρό» το όπλο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
13:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand