Συντήρηση του κοινοτικού κτιρίου Πωμού που χρησιμοποιείται και για την πτηνοπανίδα της περιοχής

Άρχισαν οι διαδικασίες για την συντήρηση και την βελτίωση του υφιστάμενου κοινοτικού κτιρίου στον Πωμό με την διεξαγωγή μελέτης , σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως το κτίριο κατασκευάστηκε πριν χρόνια και χρησιμοποιείται και σαν γραφείο αλλά και σαν χώρος έκθεσης πτηνών και για την πτηνοπανίδα της περιοχής.

Όπως εκτίμησε η Έπαρχος Πάφου, το Μουσείο έχει αξιόλογα κομμάτια και διαθέτει χώρο εκδηλώσεων, τα κοινοτικά γραφεία, ενώ αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο για την κοινότητα.

Ανέφερε δε, πως η Επαρχιακή Διοίκηση ζήτησε προσφορές για την διεξαγωγή μελέτης . Την μελέτη είπε ο η κ. Λάμπρου θα την πληρώσει το κοινοτικό συμβούλιο Πωμού και εφόσον ωριμάσει το έργο τότε θα μπει στους προϋπολογισμούς για να αδειοδοτηθεί.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου σκοπός της μελέτης ήταν να αναλάβει ο επιτυχών προσφοροδότης να προχωρήσει σε μελέτη για την συντήρηση του κτιρίου και για μακροπρόθεσμη προστασία από την θάλασσα, από διαβρώσεις.

Όπως εξήγησε, η Έπαρχος Πάφου , παρατηρήθηκαν κάποιες οξειδώσεις σε σιδεροσυνδέσεις και τα λοιπά, όχι ,όπως είπε, στο στατικό σύστημα αλλά πάνω σε εξωτερικές σιδεροκατασκευές, επειδή είναι παραλιακό το σημείο που βρίσκεται το κτίριο .

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως η επιτυχούσα μελετήτρια Χριστίνα Κανάρη αναλαμβάνει να προχωρήσει σε ότι χρειάζεται , σημειώνοντας πως για τις κατασκευές υπάρχει μια προεκτίμηση γύρω στις 80 χιλ. ευρώ.

Είπε ακόμη πως η μελέτη ανέρχεται σε 4.400 ευρώ και θα καταβληθεί από το Κ.Σ. Πωμού. Επεσήμανε ωστόσο, πως μπορεί να χρειαστεί αδειοδότηση.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:50

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τα σημεία για rapid test το Σάββατο 17 Απριλίου
07:41
Το κινεζικό εμβόλιο Sinovac 67% αποτελεσματικό έναντι του ενδεχομένου συμπτωματικής μόλυνσης, 80% έναντι του ενδεχομένου θανάτου
07:24
Ισπανία:Η Μαδρίτη ενδέχεται να κλείσει τα κέντρα μαζικών εμβολιασμών - Εκτός αν παραλάβει περισσότερα εμβόλια
06:51
Η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση πέντε Πολωνών διπλωματών
06:35
16 Απριλίου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο
21:05
ΠΟΥ- covid-19: Ο ρυθμός των μολύνσεων πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ξέσπασε η πανδημία
20:51
Η ‘βόρεια Κύπρος’ δεν είναι Γαλλία είπε ο Ερντογάν αντιδρώντας για τα μαθήματα Κορανίου
20:23
Τρία κρούσματα στον Απόλλωνα
20:20
Ένα θάνατο και 677 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας
20:18
Πανέτοιμη η ομάδα της Ανόρθωσης
20:07
ΕΜΑ: Την Τρίτη, τα συμπεράσματα για την ασφάλεια του εμβολίου της J&J
19:56
Χωρίς νικητή η αναμέτρηση στο "Τάσος Μάρκου"
19:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand