Ενοχλημένο από τις δηλώσεις Μακρόν το Τουρκικό ΥΠΕΞ

Η Γαλλία πρέπει να σταματήσει να στηρίζει εκείνους που ενεργούν με την αντίληψη του ‘εγώ είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης’ στην ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Γαλλία με κάθε δήλωση και κάθε λάθος βήμα που κάνει στο πλαίσιο των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, χάνει την ευκαιρία της να συμβάλει στην ουδετερότητα και τη σταθερότητα. “Στο θέμα της Λιβύης η Γαλλία αναμένεται να κάνει διαχωρισμό μεταξύ της νόμιμης κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα στο πλαίσιο των αποφάσεων των ΗΕ και του επιτιθέμενου που έχει καταλάβει την πρωτεύουσα για περισσότερο από ένα χρόνο και προσπάθησε να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ “σε αυτό το πλαίσιο, οι δηλώσεις του Προέδρου Μακρόν δεν έχουν καμιά αξία για τη χώρα μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να απειλεί με τη γλώσσα των κυρώσεων την Τουρκία και ούτε και θα υπάρξει αποτέλεσμα. Πλέον η Γαλλία θα πρέπει να σταματήσει να βλέπει τον εαυτό της από τον γιγάντιο καθρέφτη και να ακολουθήσει μια ορθολογιστική πολιτική σύνεσης. Πρέπει να να σταματήσει να στηρίζει τους πραξικοπηματίες στη Λιβύη και εκείνους που ενεργούν με την αντίληψη του ‘εγώ είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης’ στην ανατολική Μεσόγειο. Επειδή πλέον πρέπει να έχει αντιληφθεί ότι αυτή η πολιτική μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και δεν μπορεί να έχει ούτε από δω και πέρα”.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “κάθε βήμα που λαμβάνει η χώρα μας στην ανατολική Μεσόγειο στοχεύει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και των Τ/Κ βάσει του διεθνούς δικαίου”. “Η Τουρκία ενώ επαναλαμβάνει την έκκληση της για το διάλογο και συνεργασία που συνεχίζει με στόχο την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα, δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:50

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.