Ενοχλημένο από τις δηλώσεις Μακρόν το Τουρκικό ΥΠΕΞ

Η Γαλλία πρέπει να σταματήσει να στηρίζει εκείνους που ενεργούν με την αντίληψη του ‘εγώ είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης’ στην ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Γαλλία με κάθε δήλωση και κάθε λάθος βήμα που κάνει στο πλαίσιο των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, χάνει την ευκαιρία της να συμβάλει στην ουδετερότητα και τη σταθερότητα. “Στο θέμα της Λιβύης η Γαλλία αναμένεται να κάνει διαχωρισμό μεταξύ της νόμιμης κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα στο πλαίσιο των αποφάσεων των ΗΕ και του επιτιθέμενου που έχει καταλάβει την πρωτεύουσα για περισσότερο από ένα χρόνο και προσπάθησε να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ “σε αυτό το πλαίσιο, οι δηλώσεις του Προέδρου Μακρόν δεν έχουν καμιά αξία για τη χώρα μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να απειλεί με τη γλώσσα των κυρώσεων την Τουρκία και ούτε και θα υπάρξει αποτέλεσμα. Πλέον η Γαλλία θα πρέπει να σταματήσει να βλέπει τον εαυτό της από τον γιγάντιο καθρέφτη και να ακολουθήσει μια ορθολογιστική πολιτική σύνεσης. Πρέπει να να σταματήσει να στηρίζει τους πραξικοπηματίες στη Λιβύη και εκείνους που ενεργούν με την αντίληψη του ‘εγώ είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης’ στην ανατολική Μεσόγειο. Επειδή πλέον πρέπει να έχει αντιληφθεί ότι αυτή η πολιτική μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και δεν μπορεί να έχει ούτε από δω και πέρα”.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “κάθε βήμα που λαμβάνει η χώρα μας στην ανατολική Μεσόγειο στοχεύει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και των Τ/Κ βάσει του διεθνούς δικαίου”. “Η Τουρκία ενώ επαναλαμβάνει την έκκληση της για το διάλογο και συνεργασία που συνεχίζει με στόχο την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα, δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:50

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Ισπανία:Η Μαδρίτη ενδέχεται να κλείσει τα κέντρα μαζικών εμβολιασμών - Εκτός αν παραλάβει περισσότερα εμβόλια
06:51
Η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση πέντε Πολωνών διπλωματών
06:35
16 Απριλίου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο
21:05
ΠΟΥ- covid-19: Ο ρυθμός των μολύνσεων πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ξέσπασε η πανδημία
20:51
Η ‘βόρεια Κύπρος’ δεν είναι Γαλλία είπε ο Ερντογάν αντιδρώντας για τα μαθήματα Κορανίου
20:23
Τρία κρούσματα στον Απόλλωνα
20:20
Ένα θάνατο και 677 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας
20:18
Πανέτοιμη η ομάδα της Ανόρθωσης
20:07
ΕΜΑ: Την Τρίτη, τα συμπεράσματα για την ασφάλεια του εμβολίου της J&J
19:56
Χωρίς νικητή η αναμέτρηση στο "Τάσος Μάρκου"
19:55
Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου υπέδειξε στον Δένδια τα όριά του
19:19
Την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας ζητά η «τριμερής» Γερμανίας-Γαλλίας-Ουκρανίας
19:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand