Αμερικανός ΥΦΕΞ: Ανησυχούμε για τουρκικές προκλητικές ενέργειες

Την πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για την τουρκική NAVTEX, επιβεβαίωσε ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Ρίκερ, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του καναλιού OPEN, Μιχάλη Ιγνατίου. Ο κ. Ρίκερ που ξεκίνησε σήμερα τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, μιλούσε στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης και δεν παρέλειψε να μνημονεύσει και τις σημερινές δηλώσεις Πάιατ από την Αλεξανδρούπολη, όπου τόνισε πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι και το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα.



«Όπως ακούσατε, οι ΗΠΑ είναι βαθιά ανήσυχες για τα ανακοινωθέντα σχέδια της Τουρκίας να ερευνήσει για φυσικούς πόρους σε περιοχές όπου Ελλάδα και Κύπρος διεκδικούν (assert) δικαιοδοσία. Ανησυχούμε για ενέργειες που είναι προκλητικές και αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», είπε ο Φίλιπ Ρίκερ.

Ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κάτι που θα έπρεπε να προωθήσει τη συνεργασία, που θα μπορούσε να παράσχει τα θεμέλια για βιώσιμη ενέργεια, ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή.

«Ξέρετε, όπως εγώ, ότι αυτός είναι ένας πολύπλοκος στρατηγικός χώρος. Θέλουμε οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας στην περιοχή - απλώς σας θυμίζω ότι η Τουρκία, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι όλοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ - να προσεγγίσουμε αυτά τα ζητήματα με πνεύμα συνεργασίας», πρόσθεσε.
 
Ο Αμερικανός επίσημος επανέλαβε το μήνυμα που έδωσε προηγουμένως η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς κι αλλού στην Ευρώπη, προτρέποντας τις τουρκικές αρχές να μην πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις που αυξάνουν τις εντάσεις.
«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε αυτό το μήνυμα. Ίσως είδατε σήμερα τα σχόλια του πρέσβη Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη. Διατηρούμε επαφή και με τις δύο  πρεσβείες μας στην Αθήνα και την Άγκυρα, παρακολουθώντας στενά την κατάσταση», ολοκλήρωσε ο Φίλιπ Ρίκερ.
 
Πριν επιστρέψει το Σάββατο στις ΗΠΑ, ο κ. Ρίκερ θα έχει επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του με στόχο την προώθηση των διατλαντικών σχέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:51

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.