Τοντ: «Παλεύει ο Μίκαελ Σουμάχερ...»

Στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων. Ακολούθησαν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις για να κρατήσουν στη ζωή τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, ο οποίος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λωζάννης, προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Τον Σεπτέμβριο του 2014 έγινε γνωστό ότι ο Γερμανός είχε μεταφερθεί στο σπίτι του στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την αποκατάστασή του. Ο «Σούμι» δέχεται στο σπίτι του τη φροντίδα των γιατρών και της οικογένειάς του, ωστόσο από τότε επικρατεί... σιωπή γύρω από την κατάσταση της υγείας και την πορεία της ανάρρωσής του, καθώς μόνο οι στενοί συγγενείς και λίγοι έμπιστοι φίλοι μπορούν να μπαίνουν στην οικία του. Ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Ζαν Τοντ, ο οποίος ήταν ο γενικός διευθυντής της Ferrari, με την οποία ο Σουμάχερ... σάρωνε τους τίτλους στη Φόρμουλα Ένα το διάστημα 2000-04.

Ο 74χρονος Γάλλος βρέθηκε στη Βουδαπέστη για το ουγγρικό γκραν πρι και, σε δηλώσεις του για τον Σουμάχερ στην "Daily Mail", αρκέστηκε να πει: «Είδα τον Μάικλ την περασμένη εβδομάδα. Παλεύει. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα μπορέσει να τον δει ξανά. Γι' αυτό το σκοπό εργάζονται ο ίδιος και η οικογένειά του».

Ερωτηθείς για το αν ο Σουμάχερ είναι ο κορυφαίος οδηγός στην ιστορία, ο Τοντ επισήμανε: «Αγαπώ τον Μίκαελ, αλλά είναι αδύνατο να πεις ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Υπάρχει ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, ο Τζιμ Κλαρκ, ο Αϊρτον Σένα και ο Μίκαελ. Μπορείς μόνο να σκεφτείς το ποιος είναι ο καλύτερος σε μια συγκεκριμένη γενιά. Ξέρω ότι μπορεί να συμβεί ο Λιούις να πάρει το ρεκόρ του Μίκαελ και να γίνει ο οδηγός με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία. Όλα τα συστατικά υπάρχουν εκεί με τη Mercedes για να το καταφέρει. Ειλικρινά, δεν με πειράζει. Θυμάμαι το 2000, όταν ήμουν στο βάθρο στη Σουζούκα με τον Μίκαελ αφού κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του με τη Ferrari και του είπα ότι οι ζωές μας δεν θα ήταν ποτέ ξανά ίδιες. Είχαμε πετύχει όλα αυτά που θέλαμε. Μετά από ένα ατύχημα όπως αυτό που είχε ο Μίκαελ, έχει σημασία αν ο Λιούις έχει πάρει περισσότεορυς τίτλους; Είναι θέμα αναλογίας. Είμαστε όλοι τυχεροί στη Φόρμουλα Ένα, όταν βλέπετε τι γίνεται στον κόσμο και όχι μόνο με το τέρας που είναι ο κορονοϊός».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:57

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.