ΠτΔ: Μέρα τιμής για όσους θυσιάστηκαν αλλά και προβληματισμού

Η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής για όσους θυσιάστηκαν αλλά και μέρα προβληματισμού για τις συνέπειες της προδοσίας, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά το μνημόσυνο των πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, στην Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το τρισάγιο που ακολούθησε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι σήμερα είναι μια μέρα θλιβερής μνήμης «ως αποτέλεσμα μιας έκνομης εγκληματικής ενέργειας ελληνοφρόνων αξιωματικών της Χούντας των Αθηνών, αλλά και μη νομιμοφρόνων πολιτών, ευτυχώς, ελαχίστων».

«Είναι η μέρα που πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής πρώτα και πάνω από όλα σε όσους όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν τη ζωή τους για την επικράτηση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, την ίδια ώρα χρειάζεται ένας προβληματισμός για τις συνέπειες της προδοσίας και του τρόπου αντιμετώπισης των συνεπειών εκείνων», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Συνέχισε λέγοντας ότι εργαζόμαστε με την Ελλάδα αλλά και με πλειάδα χωρών, είτε εντός Ευρώπης είτε εκτός Ευρώπης, και ιδιαίτερα με τα Ηνωμένα Έθνη «έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν μέσα από ένα ελεύθερο διάλογο, όχι κάτω από απειλές και έκνομες ενέργειες, εκβιαστικές , από πλευράς Τουρκίας, να πετύχουμε μια λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συνόλου του λαού, Ε/κ και Τ/κ πριν και πάνω από όλα όμως να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και ιδιαίτερα να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου».

Σε ερώτηση για την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, τη Δευτέρα, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας, ο Πρόεδρος είπε ότι ενημερώθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. «Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλεται να δημιουργηθούν κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας προς αποτροπή κρίσεων», ανέφερε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Ελλάδα: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική
18:37
Ελλάδα: 1.790 νέα κρούσματα, 371 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι
17:54
Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης
17:34
Πέντε λεπτά πριν τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία προειδοποίησαν τους Ρώσους οι Αμερικανοί, λέει ο Λαβρόφ
16:27
Σταθερή κάτω από τη μονάδα η τιμή του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
16:25
Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας στην επικοινωνία Ν. Δένδια- Σ. Λαβρόφ
16:21
Η πανδημία αύξησε τη ζήτηση για ψηφιακές δεξιότητες στην ΕΕ
15:30
Προδρόμου: Έκκληση προς μαθητές να απέχουν από εκδηλώσεις και έθιμα την "Τσικνοπέμπτη",
15:09
Απάντηση Σ.Μισέλ στο ΡΙΚ για Τουρκία και πενταμερή για το κυπριακό, μετά το πέρας της συνόδου για την άμυνα (ΒΙΝΤΕΟ)
14:59
Σωστή επαναλειτουργία και οικονομική ενίσχυση ζητούν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής
14:43
Προκήρυξη σχεδίων για γεωργικό πετρέλαιο και πετρέλαιο κίνησης
14:42
Oλοκληρώθηκε και η 2η τηλεδιάσκεψη των 27, υιοθετήθηκε δήλωση για την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ
14:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand