Απάντηση Δήμου Πάφου για τέλη στάθμευσης σε δύο χώρους στην Πάφο

Απάντηση δίδει ο Δήμος Πάφου σχετικά με την επιβολή τέλους στάθμευσης στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης πίσω από την πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και πίσω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Πάφου διευκρινίζει ότι πριν επιβληθούν τα συγκεκριμένα τέλη, ο Δήμος είχε μεριμνήσει ώστε ο παρακείμενος χώρος του 7ου Δημοτικού Σχολείου παραμένει ανοικτός 24 ώρες το 24ωρο για ελεύθερη στάθμευση του κοινού, χωρίς καμία χρέωση. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης μέχρι 300 αυτοκίνητα.

Επίσης λέει ότι η επιβολή τέλους στάθμευσης στον χώρο πίσω από την πρώην Αστυνομική Διεύθυνση και πίσω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι επιβεβλημένη για δύο βασικούς λόγους α) για να αυξηθούν οι διαθέσιμες θέσεις, οι οποίες καταλαμβάνονταν για ώρες ή και για μέρες από άτομα που στάθμευαν εκεί, προκαλώντας διαρκή κορεσμό του χώρου και β) προκειμένου να καλύπτονται τουλάχιστον τα έξοδα συντήρησης, καθαριότητας, διατήρησης του πρασίνου και φωτισμού. Επισημαίνεται ότι τα έσοδα από τα τέλη αυτά δεν έχουν κανέναν κερδοσκοπικό σκοπό, παρά μόνον την απαραίτητη κάλυψη των εν λόγω εξόδων συντήρησης. Και αυτό το αποδεικνύει η χαμηλή χρέωση του 1 ευρώ για 4 ώρες και του 1 ευρώ για μία ώρα στους δύο χώρους αντίστοιχα.

Αναφέρει ακόμη ότι προς αποφυγήν οποιασδήποτε πρόσθετης επιβάρυνσης σε πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώνουν τα τέλη στάθμευσης που, πριν ακόμη επιβληθούν τα τέλη, αποφασίστηκε όπως λειτουργεί δωρεάν ο χώρος του 7ου Δημοτικού Σχολείου, χώρος τον οποίο ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί ανά πάσα στιγμή.

Σε περίπτωση κατά την οποία και ο χώρος αυτός γεμίσει, θα ανοίξει για ελεύθερη στάθμευση και ο απέναντι χώρος του Σταδίου Γ.Σ.Κ. Όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, ο Δήμος Πάφου θα εξετάσει το ενδεχόμενο όπως ο χώρος του 7ου Δημοτικού παραμένει ανοικτός για ελεύθερη στάθμευση τα Σαββατοκύριακα, καθώς και για κάποιες άλλες ημέρες και ώρες, προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι τα αποτελέσματα των πρώτων ημερών της επιβολής τέλους στάθμευσης στους δύο συγκεκριμένους χώρους εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αφού ορισμένοι οδηγοί οι οποίοι καταλάμβαναν θέσεις για 8 και πλέον ώρες ή και ημέρες, έχουν τώρα φροντίσει να βρουν άλλους χώρους στάθμευσης, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ τις διαθέσιμες θέσεις.

Για τον χώρο πίσω από την πρώην Αστυνομική Διεύθυνση, το τέλος στάθμευσης είναι 1 ευρώ για 4 ώρες, διάστημα που είναι υπέρ αρκετό για οποιονδήποτε θέλει να επισκεφθεί για ψώνια ή αναψυχή το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο. Κατά συνέπεια, δεν χρειάζεται να επανέλθει στο πάρκινγκ για ανανέωση του τέλους στάθμευσης.

Για τον χώρο πίσω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, αναφέρεται ότι το τέλος είναι 1 ευρώ για 1 ώρα, καθώς στον χώρο αυτό η επιδίωξη είναι να σταθμεύουν άτομα που μεταβαίνουν στο εμπορικό παραδοσιακό κέντρο για σύντομες δουλειές. Εάν κάποιος χρειάζεται περισσότερη από μία ώρα, μπορεί να σταθμεύσει με 1 ευρώ στον χώρο πίσω από την Αστυνομική Διεύθυνση ή στον χώρο του 7ου Δημοτικού εντελώς δωρεάν.

Ο Δήμος Πάφου, ενεργώντας στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος και προσφέροντας τις σωστές εναλλακτικές επιλογές, προσβλέπει στην κατανόηση και συνεργασία του κοινού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Νιγηρία: 36 νεκροί σε επιθέσεις εναντίον χωριών
06:30
24 Φεβρουαρίου
Πάφος:Εξερράγη φιάλη αερίου σε κατάστημα-Ακρωτηριάστηκε το χέρι 21χρονου
21:20
Nέο παραλήρημα Ερντογάν για Α. Μεσόγειο και Αγία Σοφία-Αποκάλεσε το Αιγαίο θάλασσα των νησιών
20:51
Την Παρασκευή στην Τουρκία ο Σανέρ για το οικονομικό «πρωτόκολλο», συνάντηση με Οκτάι είχαν τ/κ οργανώσεις
20:34
Περισσότεροι από 20 εκατ. Γερμανοί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο, αν προσβληθούν από τον κορονοϊό
20:20
Ένα θάνατο και 143 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:10
Ισραήλ: Νόμος επιτρέπει στις αρχές να γνωρίζουν τα ονόματα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί
19:38
Mε ταχύτητα 184 χιλιομέτρων οδηγούσε νεαρός στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας
19:16
Σουηδία: Πρόταση να κλείνουν τα εστιατόρια στις 20.30 και να μειωθεί ο αριθμός των πελατών στα καταστήματα
18:54
«Σταθερή ροή» κρατήσεων προς Κύπρο αναμένουν οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες
18:40
Φον ντερ Λάιεν: Αισιόδοξη για εμβολιασμό του 70% των Ευρωπαίων μέχρι τέλος καλοκαιριού
18:23
Ελλάδα: 1913 νέα κρούσματα- 28 νέοι θάνατοι- 357 διασωληνωμένοι
17:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand