Η Κ.Δ. είναι έτοιμη από τις 8 Ιουνίου να επιτρέψει τη διακίνηση μέσω των οδοφράγματων

Με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης και τη συναντίληψη που επικράτησε μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη από τις 8 Ιουνίου 2020 να επιτρέψει τη διακίνηση από και προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, για τις ακόλουθες κατηγορίες προσώπων, νοουμένου ότι θα παρουσιάσουν, την πρώτη φορά που θα διακινηθούν, αρνητικό πιστοποιητικό μοριακής εξέτασης για την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ έως και 72 ώρες προηγουμένως. Στη συνέχεια θα διενεργούνται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους εξής:


1. Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι κατά την πρώτη διέλευση τους προς τις ελεύθερες περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους που να περιλαμβάνει το πλήρες ονοματεπώνυμο και τον αριθμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΑΚΑ). Θα γίνονται δεκτά αντίγραφα ή και ηλεκτρονικά μηνύματα των βεβαιώσεων αυτών.

2. Ελληνοκύπριοι εργαζόμενοι που διαμένουν μόνιμα στον Πύργο Τηλλυρίας και εργάζονται στη Λευκωσία. Για τις περιπτώσεις αυτές πρέπει να προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη τους που να περιλαμβάνει πλήρες ονοματεπώνυμο και αριθμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΑΚΑ). Νοείται ότι θα επιτρέπεται, επίσης, η απρόσκοπτη διέλευση ασθενοφόρων από τον Πύργο Τηλλυρίας στη Λευκωσία.

3. Τουρκοκύπριοι μαθητές/φοιτητές που φοιτούν σε σχολεία ή ακαδημαϊκά ιδρύματα που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές που ελέγχονται από την ΚΔ οι οποίοι θα διακινούνται μόνο από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Η μεταφορά τους θα γίνεται μόνο από μεταφορικά μέσα που θα διαθέσουν τα σχολεία και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα στα οποία φοιτούν. Η διέλευση με ιδιωτικά οχήματα δεν θα επιτρέπεται. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να προσκομίζεται Βεβαίωση Φοίτησης από το σχολείο ή το ακαδημαϊκό ίδρυμα, στην οποία να περιλαμβάνεται το πλήρες ονοματεπώνυμο. Προτρέπονται οι μαθητές/φοιτητές όπως επικοινωνήσουν με τα σχολεία/ακαδημαϊκά ιδρύματα στα οποία φοιτούν, για να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της μεταφοράς τους με μεταφορικά μέσα από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

4. Εγκλωβισμένοι, όπως και επανεγκατασταθέντες, Ελληνοκύπριοι και Μαρωνίτες που διαμένουν μόνιμα στις κατεχόμενες περιοχές.

5. Κύπριοι πολίτες που διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές και λαμβάνουν φαρμακευτικοί και ιατρική αγωγή στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια στις ελεύθερες περιοχές. Θα πρέπει να προσκομίζεται σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό από ιατρό ή νοσηλευτήριο, που θα περιλαμβάνει πλήρες ονοματεπώνυμο.

6. Διέλευση με κατ’ εξαίρεση έγκριση από τον Υπουργό Εσωτερικών για ανθρωπιστικούς λόγους.

 

 

Πηγές ΚΥΠΕ ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:43

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.