Πρόγραμμα από το RISE τον Ιούλιο για μαθητές

Διεξάγεται εντός Ιουλίου από τo κέντρο Αριστείας, Έρευνας και Καινοτομίας RISE ένα πρόγραμμα, διάρκειας μιας εβδομάδας, που αφορά στην ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών και εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας κάνει λόγο για μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία που απευθύνεται σε μαθητές από 14 μέχρι 18 ετών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε τομείς, όπως ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη παιχνιδιών, τα ψηφιακά γραφικά, ο προγραμματισμός η τεχνητή νοημοσύνη, οι αλγόριθμοι της και τα ηθικά ζητήματα που την αφορούν.

Όπως εξηγεί σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνεται στη προσπάθεια του RISE να εμπνεύσει ταλαντούχους μαθητές στην Κύπρο και να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους στα διαδραστικά μέσα, τα «έξυπνα» συστήματα και τις αναδυόμενες τεχνολογίες, επιλεγμένοι μαθητές θα αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες από το οικοσύστημα ακαδημαϊκών και ερευνητών του RISE.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας οι μαθητές θα μάθουν βασικά στοιχεία ανάπτυξης παιχνιδιών, όπως τα δισδιάστατα και τρισδιάστατα γραφικά, η εισαγωγή animation, ήχων, συγκρούσεων ενώ επίσης τα μάθουν πως μπορούν τα εφαρμόσουν τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης στο περιβάλλον ενός ψηφιακού παιχνιδιού, προσθέτοντας πως τα μαθήματα θα γίνονται στα αγγλικά.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Julia House της PWC στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη 3, στη Λευκωσία καθημερινά, από Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, από τις 08:00 έως τις 14:00.

Εξάλλου, η ανακοίνωσή αναφέρει ότι θα γίνονται δεκτές αιτήσεις από μαθητές στην Κύπρο με ζήλο σε καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ 14 και 18 ετών και να επιστρέφουν στο Λύκειο το φθινόπωρο του 2020.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα αγγλικά, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να στείλουν συμπληρωμένη την αίτηση με email στο [email protected], με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει στις 5 Ιουλίου, στις 15:00.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:19

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουνίου
Οργή ρώσων αξιωματούχων για τη συμφωνία ΝΑΤΟ – Φινλανδίας – Σουηδίας: Θα αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή
22:15
Μπάιντεν προς Ερντογάν: Να διατηρηθεί η σταθερότητα στο Αιγαίο
21:51
Πολύ σημαντικό βήμα η συμφωνία του "Fit for 55" λέει ο Εκπρόσωπος
21:37
Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για προμήθεια F-35
21:23
ΑΚΕΛ: Οι αποφάσεις που λήφθηκαν στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν τον χαρακτήρα της πολεμικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ
21:15
Αύριο στο Ντουμπρόβνικ η Γενική συνέλευση της EBU. Το ΡΙΚ συμμετέχει με διευθυντική ομάδα
21:07
Χρυσός ο Μάριος Γεωργίου
21:01
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για χρήση ναρκωτικών από ανήλικους στην Κύπρο. Δεκάδες και οι συλλήψεις για διακίνηση (Βίντεο)
20:52
Ανάκληση τροφίμου από την κυπριακή αγορά στο οποίο ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας
20:35
BioNTech – Pfizer: Ξεκινούν τεστ εμβολίων επόμενης γενιάς – Θα προστατεύουν από μεγάλη ποικιλία κορονοϊών
20:29
Χρυσός ο Στέφανος Νικολαΐδης στο Σκητ
20:13
Τραγωδία στην Εθνική Φρουρά . Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 27χρονος ΣΥΟΠ, Παναγιώτης Γιαννιός
20:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand