Πρόγραμμα από το RISE τον Ιούλιο για μαθητές

Διεξάγεται εντός Ιουλίου από τo κέντρο Αριστείας, Έρευνας και Καινοτομίας RISE ένα πρόγραμμα, διάρκειας μιας εβδομάδας, που αφορά στην ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών και εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας κάνει λόγο για μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία που απευθύνεται σε μαθητές από 14 μέχρι 18 ετών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε τομείς, όπως ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη παιχνιδιών, τα ψηφιακά γραφικά, ο προγραμματισμός η τεχνητή νοημοσύνη, οι αλγόριθμοι της και τα ηθικά ζητήματα που την αφορούν.

Όπως εξηγεί σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνεται στη προσπάθεια του RISE να εμπνεύσει ταλαντούχους μαθητές στην Κύπρο και να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους στα διαδραστικά μέσα, τα «έξυπνα» συστήματα και τις αναδυόμενες τεχνολογίες, επιλεγμένοι μαθητές θα αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες από το οικοσύστημα ακαδημαϊκών και ερευνητών του RISE.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας οι μαθητές θα μάθουν βασικά στοιχεία ανάπτυξης παιχνιδιών, όπως τα δισδιάστατα και τρισδιάστατα γραφικά, η εισαγωγή animation, ήχων, συγκρούσεων ενώ επίσης τα μάθουν πως μπορούν τα εφαρμόσουν τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης στο περιβάλλον ενός ψηφιακού παιχνιδιού, προσθέτοντας πως τα μαθήματα θα γίνονται στα αγγλικά.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Julia House της PWC στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη 3, στη Λευκωσία καθημερινά, από Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, από τις 08:00 έως τις 14:00.

Εξάλλου, η ανακοίνωσή αναφέρει ότι θα γίνονται δεκτές αιτήσεις από μαθητές στην Κύπρο με ζήλο σε καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ 14 και 18 ετών και να επιστρέφουν στο Λύκειο το φθινόπωρο του 2020.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα αγγλικά, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να στείλουν συμπληρωμένη την αίτηση με email στο [email protected], με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει στις 5 Ιουλίου, στις 15:00.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:19

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
Τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου αναμένεται η Λουτ, προετοιμασία Λευκωσίας ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
14:55
ΗΠΑ: Επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, λίγο πριν τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν
14:38
Το Μεξικό εκτιμά ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μολυνθεί από κορονοϊό
14:21
Καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον 49χρονου για υπόθεση εργασιακής εκμετάλλευσης
13:57
Η ΕΕ καλεί τον πρωθυπουργό Τζόνσον να κρατήσει τον λόγο του για το Brexit
13:35
Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυρά στο Όστιν του Τέξας
12:46
Οικονομία, εξωτερική πολιτική και υγεία στη δεύτερη μέρα της συνόδου του G7
12:37
Χωρίς ρεύμα περιοχές Λακατάμειας, Αρχάγγελου, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
11:51
Στην Κύπρο ο Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο των διήμερων εορτασμών του Δήμου Αγιας Ναπας
11:29
​ Ο Σιζόπουλος υποστήριξε ότι η πρόταση της ΔΗΠΑ αποσκοπούσε να αποτρέψει την εκλογή είτε του ιδίου, είτε του Παπαδόπουλου
10:41
Απογοήτευση Παπαδόπουλου για την αποτυχία της αντιπολίτευσης να εκλέξει πρόεδρο της Βουλής
10:23
Το ιικό φορτίο των παιδιών με Covid-19 είναι παρόμοιο με εκείνο των ενηλίκων
09:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand