Αυξάνεται, από αύριο, ο αριθμός ατόμων που θα εξυπηρετούνται ταυτόχρονα σε χώρους εστίασης

Αυξάνεται, από αύριο, ο αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να εξυπηρετηθούν ταυτοχρόνως σε χώρους εστίασης, με βάση το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.
 
Πλέον, ο μέγιστος αριθμός ατόμων καθορίζεται στα 100 για εσωτερικούς χώρους και στα διακόσια σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων των αποστάσεων των τριών τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη εντός του υποστατικού και των δύο τετραγωνικών μέτρων στον υπαίθριο χώρο. Τα νέα δεδομένα θα ισχύουν ανεξαρτήτως των τετραγωνικών μέτρων κάθε υποστατικού.
 
Τονίζεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα. Σε περίπτωση που λειτουργούν μπαρ σε κάποιες επιχειρήσεις, επιτρέπεται η χρήση τους μόνο για την προπαρασκευή φαγητών και ποτών από το προσωπικό και όχι για απευθείας εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει μόνο για εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και κυλικεία ή/και χώρους εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων ή συλλόγων.
Για τις μαζικές συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, όπως οι γάμοι, οι βαφτίσεις, τα φεστιβάλ και οποιαδήποτε άλλη μορφή μαζικής συνάθροισης, εξακολουθεί να ισχύει το όριο των 75 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και 150 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.
Επίσης, νοουμένου ότι θα τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που προβλέπονται στο πρωτόκολλο, επιτρέπεται η διοργάνωση και η διεξαγωγή συναυλιών μόνο σε υπαίθρια αμφιθέατρα και όχι σε οποιονδήποτε άλλο υπαίθριο χώρο, όπως γήπεδο.
 
 
 
 
Πηγή Ανακοίνωση
Σύνταξη Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:19

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Σφοδρές αντιπαραθέσεις για πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για παραχώρηση δυνατότητας στην Υπ. Εμπορίου να καθορίζει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων
15:47
Δραματική είναι η υγειονομική η κατάσταση στο Πουρνάρα
15:30
Πένθος στον ΠΑΟΚ - "Έφυγε" από τη ζωή ο Τάκης Πανελούδης
15:20
Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης
15:15
Ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν προχωρά η έρευνα για την βιωσιμότητα του αγωγού EAST MED
15:02
Ομόνοια : Promo video για την γιορτή της
14:59
Συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας με τη νέα Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας
14:54
Η Ομάδα των G7 θα δεσμευτεί για τη διάθεση έως 5 δισεκ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής ανασφάλειας
14:30
Slavov στο ΑΠΟΕΛ, ως Chief Football Scouter
14:27
Από την Ανόρθωση στο Βόλο ο Ντέλετιτς
14:20
ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε η σπουδαία μετεγγραφή Γκατσίνοβιτς!!
14:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand