Το Τουρκικό ΥΠΕΞ επικρίνει Ελλάδα και την Αυστρία με φόντο το μεταναστευτικό

Η στάση της Αυστρίας απέναντι στους αιτούντες άσυλο δεν διαφέρει από την "απάνθρωπη" στάση της Ελλάδας στα σύνορά μας, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ επικρίνοντας δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελάριου Σεμπαστιάν Κουρτς στον ελληνικό Τύπο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπαστιάν Κουρτς προέβη σε ατυχείς δηλώσεις σε ελληνική εφημερίδα αμέσως μετά την Ήμέρα Προσφύγων. “Αυτή η χώρα ή οποία από την αρχή έκλεισε τα σύνορα της στους πρόσφυγες χτίζοντας μάλιστα και τείχος συμπεριφέρεται ενάντια στις κοινές αξίες της ΕΕ και της ανθρωπότητας, των συνθηκών για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και της Σύμβασης της Γενεύης του 1951”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι “η FRONTEX στην οποία εργάζονται όλα τα κράτη της ΕΕ και οι Αυστριακοί επίσης είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει αυτές τις συμφωνίες και το δίκαιο της ΕΕ, να διασφαλίσει την προστασία των αιτούντων για άσυλο στα σύνορά της, να μην τους ωθούν πίσω και να μην τους μεταχειρίζονται απάνθρωπα”.   

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ “στην πραγματικότητα η στάση της Αυστρίας απέναντι στους αιτούντες άσυλο δεν διαφέρει από εκείνη της Ελλάδας της οποίας η απάνθρωπη μεταχείριση στα σύνορά μας είναι χαραγμένη στη μνήμη μας”. “Συνιστούμε στον Αυστριακό Καγκελάριο να διαβάσει προσεκτικά τη δήλωση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης ημερομηνίας 19 Ιουνίου 2020. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη αξιοπρέπειας των προσφύγων δεν είναι επιλογή αλλά ηθική και νομική υποχρέωση που πρέπει να σέβονται τα κράτη μέλη”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ. 

 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:27

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Σε συμφωνία για κατάργηση του ορυκτού άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή κατέληξαν οι χώρες της G7
19:19
Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»
18:52
Στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
18:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand