Καμία ανταπόκριση από ΟΚΥπΥ λένε οι νοσηλευτές για την απεργία της Τετάρτης

Καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σχετικά με την εξαγγελία 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, δηλώνουν οι νοσηλευτές, οι οποίοι εκ των πραγμάτων προχωρούν κανονικά στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις γιατί όπως σημειώνουν, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο την κατάσταση που επικρατεί.

Στο μεταξύ, οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις των νοσηλευτών, η ΠΑΣΥΝΟ και ο Κλάδος της ΠΑΣΥΔΥ συνέρχονται το απόγευμα σε σύσκεψη για να αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα τοποθετηθεί προσωπικό ασφαλείας κατά την απεργία της Τετάρτης. Επίσης, θα συζητήσουν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ως γνωστό, οι συντεχνίες των νοσηλευτών αποδέχθηκαν πρόταση του ΟΚΥπΥ που τους επιδόθηκε στις 11 Ιουνίου, για σταδιακή στελέχωση των νοσοκομείων μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά με άμεση πρόσληψη 100 νοσηλευτών εντός Ιουνίου.

Για την έγκριση της πρότασης αυτής συνέρχεται την Παρασκευή, 26 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ. Όπως τονίζουν οι νοσηλευτές, η πρόταση αυτή αν τελικά εγκριθεί, δεν θα δίνει περιθώριο χρόνου για την πρόσληψη 100 νοσηλευτών.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης, ανέφερε πως καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από τον ΟΚΥπΥ, από την περασμένη Παρασκευή που εξαγγέλθηκαν από τις συντεχνίες τα απεργιακά μέτρα.

«Φαίνεται να μην τους ενδιαφέρει πολύ ότι οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να εξαγγείλουν μέτρα. Είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να τους κινήσει το ενδιαφέρον. Εμμένουν στην απόφαση τους, ότι στις 26 Ιουνίου θα συνέλθει το Διοικητικό τους Συμβούλιο για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει την πρόταση που μας έδωσαν στις 11 του μηνός. Η πρόταση περιελάμβανε την πρόσληψη 100 νοσηλευτών εντός Ιουνίου. Τώρα κατά πόσον ένα Διοικητικό Συμβούλιο θα πάρει απόφαση την Παρασκευή, 26 του μηνός και μετά αν εγκριθεί αυτή η πρόταση, στις 29 και 30, θα μπορέσει να προσλάβει 100 νοσηλευτές, είναι μόνο εμπαιγμός και έλλειψη σεβασμού προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που συζητούσαν μαζί τους για δύο μήνες. Είναι εμπαιγμός και έλλειψη σεβασμού επίσης, και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που περίμενε ότι στο τέλος το θέμα της υποστελέχωσης θα επιλυθεί και ότι θα μπορέσουν να εργαστούν σωστά και με ασφάλεια αλλά και να μπορέσουν να πάρουν και τις καλοκαιρινές τους άδειες», είπε.
 
Όπως ανέφερε, ήδη ο πρώτος μήνας των καλοκαιρινών αδειών έχει τελειώσει και αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων στα νοσοκομεία λόγω αυτής της καθυστέρησης του ΟΚΥπΥ.

«Δεν γνωρίζουμε, αν στο τέλος της ημέρας με τις ενέργειες του το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά γενικά ο Οργανισμός είναι διατεθειμένος να λύσει το πρόβλημα», σημείωσε.
 
Γι αυτό τον λόγο, συνέχισε, είμαστε υποχρεωμένοι να απεργήσουμε την Τετάρτη. «Από τη στιγμή που εξαγγείλαμε τα μέτρα και δεν μας έχει προσεγγίσει καθόλου ο ΟΚΥπΥ, να έρθει να συζητήσει μαζί μας και σφυρίζει αδιάφορα, βασικά εξαναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στην απεργία», πρόσθεσε.
 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:28

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιδιώκει μια στενή στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ
20:29
Μακρόν: Όρισε την Ελιζαμπέτ Μπορν πρώτη πρωθυπουργό της δεύτερης θητείας του
20:04
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Β. Ιρλανδία παρά την επίσκεψη Τζόνσον
20:00
Μεγάλο αριθμό σκυλιών σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης εντόπισε η Αστυνομία στη Λεμεσό
19:38
Ρωσικό ΥΠΑΜ: Εκεχειρία στο Αζοφστάλ για να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες
19:16
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Αναρίτας
18:51
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (βίντεο)
18:32
Ουκρανία: Αποθήκη με ποσότητες νιτρικής αμμωνίας χτυπήθηκε από ρωσική οβίδα
18:25
Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
17:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand