Κυπελλούχος Ιταλίας για 6η φορά στην ιστορία της η Νάπολι

Το 6ο Κύπελλο Ιταλίας στην ιστορία της, κατέκτησε χθες βράδυ η Νάπολι επικρατώντας στον τελικό του Coppa Italia, που διεξήχθη στο άδειο από θεατές «Ολίμπικο» της Ρώμης, της Γιουβέντους με 4-2 στα πέναλτι.

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, στην 10η παρουσία της στον τελικό έφτασε την κατάκτηση του τροπαίου και με τον τρόπο αυτό «έσωσε» με τον ιδανικότερο τρόπο την χρονιά, καθώς στο πρωτάθλημα έχει μείνει εδώ και καιρό πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα κι με βάση τους νέους κανόνες που έχουν εισαχθεί λόγω κορωνοϊού, δεν υπήρξε ημίωρη παράταση αλλά κατευθείαν πέναλτι.

Στη διαδικασία αυτή ο Μερέτ της Νάπολι απόκρουσε το πρώτο του Ντιμπάλα, ενώ και στο δεύτερο πέναλτι της η Γιουβέντους με τον Ντανίλο αστόχησαν καθώς ο παίκτης έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι παίκτες της Νάπολι Ινσίνιε, Πολιτάνο, Μακσίμοβιτς και Μίλικ ευστόχησαν και στα 4 πέναλτι που εκτέλεσαν και έτσι η ομάδα του ιταλικού νότου πήρε τη νίκη και το τρόπαιο.

Από την άλλη η Μεγάλη Κυρία δεν κατάφερε να κατακτήσει το 13ο τρόπαιο στους 19 τελικούς που έχει δώσει έως τώρα και πλέον επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα. Οι «μπιανκονέρι» προηγούνται στη βαθμολογία της Serie A με 63 βαθμούς σε 26 παιχνίδια, έναντι 62 της δεύτερης Λάτσιο, ενώ παράλληλα διεκδικούν και την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς του Champions League, με αντίπαλο τη Λιόν. Στον πρώτο αγώνα στη Γαλλία ηττήθηκαν 1-0.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:31

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.