Στο μικροσκόπιο η τρίτη φάση άρσης των μέτρων. Ευρεία σύσκεψη στο προεδρικό

Σύσκεψη με την Επιστημονική Ομάδα θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την ερχόμενη Παρασκευή στις 9 το πρωί, για την αξιολόγηση των δεδομένων, όπως διαμορφώνονται στην τρίτη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων.


Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν επίσης η λειτουργία των αεροδρομίων, η κατάσταση ενόψει της αναμονής τουριστικού κύματος καθώς και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων Κωνσταντίνος Τσιούτης είπε πως «το ένα που θα συζητήσουμε είναι η επιδημιολογική εικόνα κατά την διάρκεια της τρίτης φάσης, θα γίνουν συγκεκριμένες παρατηρήσεις που μπορεί να κάναμε λόγω της χαλάρωσης των μέτρων και το άλλο που σίγουρα θα συζητηθεί είναι το θέμα των αεροδρομίων, των ταξιδιωτών αφού από τις 20 του μηνός θα σταματήσει ο εργαστηριακός έλεγχος των ταξιδιωτών από τις χώρες κατηγορίας Α. Θα συζητήσουμε για την κατάσταση ενόψει του τουριστικού κύματος που αναμένουμε».
 
Τα φλέγοντα θέματα σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, σημείωσε, είναι τα αεροδρόμια, ο τουρισμός και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.
 
Σε σχέση με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ο κ. Τσιούτης ανέφερε ότι θα γίνει ενημέρωση από την ειδική ομάδα των επιστημόνων που έχει καταρτιστεί για το θέμα.

Τόνισε ότι η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο είναι πάρα πολύ καλή τις τελευταίες ημέρες και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για το ότι είμαστε στην τρίτη φάση με την ευρεία χαλάρωση.
 
«Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος στην Κύπρο ξέρει ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζει για να προστατεύεται ο καθένας ατομικά αλλά και τους γύρω του. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσει ο κόσμος να τα εφαρμόζει ούτως ώστε σιγά σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα αλλά υπό τις ασφαλείς συνθήκες που έχουμε τώρα», πρόσθεσε.

 

 

Πηγή  ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:32

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.