Περίπου 7 χιλιάδες ταξιδιώτες από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας

Περίπου επτά χιλιάδες επιβάτες, με 85 πτήσεις διακινήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας του, μετά την απαγόρευση πτήσεων από και προς την Κύπρο στις 21 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Hermes Airports, από την Τρίτη 9 Ιουνίου, ημέρα επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Λάρνακας μέχρι και τις 15 του μήνα, συνολικά αφίχθηκαν στην Κύπρο και αναχώρησαν με 85 πτήσεις, περίπου 7 χιλιάδες επιβάτες.

Συγκεκριμένα με 42 πτήσεις μετέφεραν στην Κύπρο 2,950 επιβάτες και με 43 πτήσεις αναχώρησαν 4,039 πρόσωπα.

Οσον αφορά τον επαναπατρισμό, έφτασαν και αναχώρησαν με 19 πτήσεις συνολικά 1,266 άτομα. Συγκεκριμένα με 9 πτήσεις αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας 618 άτομα και με 10 πτήσεις αναχώρησαν 608 πρόσωπα.

Οι χώρες από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν πτήσεις επαναπατρισμού είναι η Αίγυπτος, το Κατάρ, η Ρουμανία, η Νότιος Αφρική, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τις πτήσεις επαναπατρισμού διενήργησαν οι αεροπορικές εταιρείες Blue Air, Carpatair, Cyprus Airways, Egypt Air, Sky Up και Wizz Air UK.

Ακόμα έγινε μία πτήση της αεροπορικής εταιρείας Carpatair, η οποία έκανε σταθμό στην πόλη ARAD της Ρουμανίας χωρίς να αποβιβάσει επιβάτες και είχε τελικό προορισμό το Αμστερντάμ.

Σημειώνεται ότι για την περίοδο 9 – 15 Ιουνίου πραγματοποίησαν επιβατικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, οι αεροπορικές εταιρείες Wizz Air (Σόφια, Ιαση, Βουδαπέστη, Βάρνα, Βιέννη και Vilnius), η Aegean (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), η Cyprus Airways (Αθήνα), η Bulgaria Air (Σόφια) και η Austrian Airlines (Βιέννη).

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:32

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.