Λήψη μέτρων για προστασία από τα φαινόμενα δυσοσμιών ζητά ο Δήμος Έγκωμης

Ο Δήμος Έγκωμης καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων, για προστασία των οικιστικών περιοχών από επαναλαμβανόμενα φαινόμενα δυσοσμιών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τη δυσοσμία που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες σε αρκετές περιοχές της Λευκωσίας και προερχόταν από τα κατεχόμενα, ο Δήμος Έγκωμης ανακοινώνει ότι εστίες που προκαλούν δυσοσμία υπάρχουν και σε πολύ κοντινές με τις οικιστικές μας ζώνες περιοχές, οι οποίες υποφέρουν εδώ και χρόνια από δυσοσμίες.

Όπως αναφέρει «παρά τα κατά καιρούς διαβήματα και διαμαρτυρίες του Δήμου και των δημοτών τόσο της Έγκωμης, όσο και παρακείμενων δήμων, οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν λάβει οιαδήποτε μέτρα, για επίλυση του προβλήματος».
 
Συγκεκριμένα, σημειώνει, «σε έδαφος που παραχωρήθηκε στις Αγγλικές Βάσεις, κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και δίπλα από τα δημοτικά κοιμητήρια Έγκωμης και Λακατάμιας και κοντά σε οικιστικές ζώνες, λειτουργεί μάντρα αιγοπροβάτων».

Αναμένει από το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί στα κατάλληλα διαβήματα, ώστε η εν λόγω μάντρα να μετακινηθεί, ενώ σημειώνει ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τη μάντρα, γίνεται τώρα διαχωρισμός νέων οικιστικών οικοπέδων.
 
Παράλληλα, ο Δήμος Έγκωμης έχει εγείρει προ πολλών ετών στο αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας και την ανάγκη μετακίνησης χοιροστασίων από την περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Προσθέτει πως το θέμα αυτό ήγειρε έντονα για πρώτη φορά ο Δήμος Έγκωμης πριν 13 χρόνια σε ειδική σύσκεψη που έγινε τότε στο Υπουργείο Γεωργίας και παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν από τότε, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:31

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand