Επεκτείνεται το «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας»

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας».

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αναφέρεται ότι «νέες δράσεις έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί στα πλαίσια του Προγράμματος της ΕΤΑΠ Λάρνακας «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας». Το πρόγραμμα άρχισε εδώ και δύο χρόνια και υλοποιείται σταδιακά σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού».

Συγκεκριμένα «στον παραλιακό πεζόδρομο Βορόκληνης, όπου ολοκληρώθηκε φέτος η β’ φάση επέκτασής του, αποτελώντας πόλο έλξης για τους λάτρεις του περπατήματος και της γυμναστικής, τοποθετήθηκε και δεύτερο σημείο υπαίθριας εκγύμνασης. Το σημείο αυτό βρίσκεται προς το τέρμα του νέου πεζόδρομου κοντά στο ξενοδοχείο Lebay, ενώ αρχές Ιουλίου θα τοποθετηθεί και τρίτο υπαίθριο γυμναστήριο στον πεζόδρομο μετά το εστιατόριο «Χρυσό Ψάρι».

Επίσης στην πλαζ της Πύλας έχουν τοποθετηθεί νέα όργανα στο υπαίθριο γυμναστήριο, ενώ στις δύο παραλιακές περιοχές Βορόκληνης και Πύλας έχουν τοποθετηθεί παγκάκια και ποδηλατοστάτες.

Σύντομα αναμένεται η τοποθέτηση και δεύτερου υπαίθριου γυμναστηρίου στον παραλιακό πεζόδρομο Περβολιών και η φύτευση νέων φοινικόδεντρων στην οργανωμένη παραλία Κιτίου. Φοινικόδεντρα είχαν τοποθετηθεί πριν λίγους μήνες στα πλαίσια του συγκεκριμένου Προγράμματος και στην παραλία Καστέλα, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι «σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και δεδομένης της αβεβαιότητας, όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών τη φετινή χρονιά, αναπροσαρμόζουμε αναλόγως των εξελίξεων, το Σχέδιο Δράσης μας, δίνοντας ακόμα περισσότερη έμφαση στη βελτίωση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης Νεόφυτος Φακοντής είπε πως «το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο που τοποθετήθηκε πριν δύο χρόνια στον παραλιακό πεζόδρομο, αγκαλιάστηκε από ξένους και ντόπιους τουρίστες και βοήθησε στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή, προσφέροντας και μια υγιή ενασχόληση».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι «τα όργανα γυμναστικής, τα παγκάκια και ο πεζόδρομος ευρύτερα θα απολυμαίνονται βάσει των σχετικών πρωτοκόλλων. Το Κοινοτικό Συμβούλιο έκανε και άλλες βελτιωτικές ενέργειες στην παραλιακή περιοχή, όπως την αποκατάσταση του φθαρμένου τμήματος του πεζοδρόμου μπροστά από το ξενοδοχείο Palm Beach, την αντικατάσταση του φωτισμού στο ίδιο σημείο, στη φύτευση φοινικόδεντρων και στην προσθήκη νέου πύργου ναυαγοσωστών στην παραλία Lebay».

Τέλος αναμένεται «η επέκταση της φύτευσης κατά μήκος του νέου πεζόδρομου και η τοποθέτηση νέου ναυαγοσωστικού πύργου δίπλα από το περίπτερο Βορόκληνης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:32

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Κάτω των 40 ετών οι εισαγωγές για COVID τις τελευταίες ημέρες, λέει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος ΟΚΥπΥ
13:27
Για Κυπριακό, Βαρώσια και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Λακρουά
13:10
Προεδρικές εκλογές στο Περού: Η πολιτική ομίχλη πυκνώνει
12:52
Στα γαλάζια της Πάφου ο Μπρούνο Λέιτε
12:49
Έντονο προβληματισμό για το φαινόμενο των αλυσίδων κρουσμάτων κορονοϊού, εκφράζει ο Β. Σιλβέστρος
12:40
Ψηφιοποιήθηκαν πάνω από 20 χιλιάδες αρχαία ευρήματα και 1.595 αρχαία μνημεία της Κύπρου
12:27
Με εκπληκτικό Τζορτζ, μείωσαν σε 2 -1 οι Κλίπερς στη σειρά με τους Σανς, 106 -92
12:17
Αεκτζής μέχρι το 2023 ο Χριστοφόρου
12:10
Ισχυρός ανεμοστρόβιλος στην Τσεχία προκάλεσε θανάτους, τραυματισμούς και καταστροφές
12:09
Ανησυχία για την κατάσταση που εξελίσσεται με την πανδημία, εκφράζει η ΟΕΛΜΕΚ
11:55
Γιβραλτάρ: Χαλάρωσε η νομοθεσία για τις αμβλώσεις
11:50
Συνωστισμός και ένταση στο εμβολιαστικο κέντρο στο λιμάνι της Λαρνακας
11:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand