Επεκτείνεται το «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας»

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας».

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αναφέρεται ότι «νέες δράσεις έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί στα πλαίσια του Προγράμματος της ΕΤΑΠ Λάρνακας «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας». Το πρόγραμμα άρχισε εδώ και δύο χρόνια και υλοποιείται σταδιακά σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού».

Συγκεκριμένα «στον παραλιακό πεζόδρομο Βορόκληνης, όπου ολοκληρώθηκε φέτος η β’ φάση επέκτασής του, αποτελώντας πόλο έλξης για τους λάτρεις του περπατήματος και της γυμναστικής, τοποθετήθηκε και δεύτερο σημείο υπαίθριας εκγύμνασης. Το σημείο αυτό βρίσκεται προς το τέρμα του νέου πεζόδρομου κοντά στο ξενοδοχείο Lebay, ενώ αρχές Ιουλίου θα τοποθετηθεί και τρίτο υπαίθριο γυμναστήριο στον πεζόδρομο μετά το εστιατόριο «Χρυσό Ψάρι».

Επίσης στην πλαζ της Πύλας έχουν τοποθετηθεί νέα όργανα στο υπαίθριο γυμναστήριο, ενώ στις δύο παραλιακές περιοχές Βορόκληνης και Πύλας έχουν τοποθετηθεί παγκάκια και ποδηλατοστάτες.

Σύντομα αναμένεται η τοποθέτηση και δεύτερου υπαίθριου γυμναστηρίου στον παραλιακό πεζόδρομο Περβολιών και η φύτευση νέων φοινικόδεντρων στην οργανωμένη παραλία Κιτίου. Φοινικόδεντρα είχαν τοποθετηθεί πριν λίγους μήνες στα πλαίσια του συγκεκριμένου Προγράμματος και στην παραλία Καστέλα, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι «σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και δεδομένης της αβεβαιότητας, όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών τη φετινή χρονιά, αναπροσαρμόζουμε αναλόγως των εξελίξεων, το Σχέδιο Δράσης μας, δίνοντας ακόμα περισσότερη έμφαση στη βελτίωση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης Νεόφυτος Φακοντής είπε πως «το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο που τοποθετήθηκε πριν δύο χρόνια στον παραλιακό πεζόδρομο, αγκαλιάστηκε από ξένους και ντόπιους τουρίστες και βοήθησε στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή, προσφέροντας και μια υγιή ενασχόληση».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι «τα όργανα γυμναστικής, τα παγκάκια και ο πεζόδρομος ευρύτερα θα απολυμαίνονται βάσει των σχετικών πρωτοκόλλων. Το Κοινοτικό Συμβούλιο έκανε και άλλες βελτιωτικές ενέργειες στην παραλιακή περιοχή, όπως την αποκατάσταση του φθαρμένου τμήματος του πεζοδρόμου μπροστά από το ξενοδοχείο Palm Beach, την αντικατάσταση του φωτισμού στο ίδιο σημείο, στη φύτευση φοινικόδεντρων και στην προσθήκη νέου πύργου ναυαγοσωστών στην παραλία Lebay».

Τέλος αναμένεται «η επέκταση της φύτευσης κατά μήκος του νέου πεζόδρομου και η τοποθέτηση νέου ναυαγοσωστικού πύργου δίπλα από το περίπτερο Βορόκληνης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:32

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.