Διευκρινίσεις για την επαναλειτουργία του κλαπ στον Πρωταρά από το Υφ. Τουρισμού

Στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας, μετά το lockdown προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Τουρισμού εξετάζουν με εντατικό ρυθμό αιτήσεις για αδειοδότηση νέων ή για ανανέωση και κατάταξη υφιστάμενων κέντρων αναψυχής.
 
Συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Τουρισμού, μόνο την προηγούμενη βδομάδα αδειοδότησε, ή ανανέωσε άδειες συνολικά σε 105 τέτοιες επιχειρήσεις. 
 
Σε γραπτή δήλωση του Υφυπουργείου Τουρισμού αναφορικά με την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου Nava Seaside αναφέρεται ότι μετά τα σχόλια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου Nava Seaside, που βρίσκεται στην οδό Περνέρας, στον Δήμο Παραλιμνίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο είχε αιτηθεί ανανέωση κατάταξης  και έκδοση άδειας λειτουργίας ως εστιατορίου, για το 2020, στις 9 Ιανουαρίου του 2020.
 
Σημειώνεται ότι η αίτηση για ανανέωση εγκρίθηκε υπό τους πιο κάτω όρους: Να εξασφάλιζε υγειονομικά πιστοποιητικά από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, να υποβαλλόταν υπεύθυνη δήλωση του Διευθυντή/Γραμματέα της εταιρείας ότι η εταιρεία θα εξακολουθούσε να υφίσταται και ότι δεν θα υπήρχαν αλλαγές και ότι το εν λόγω υποστατικό θα συμμορφωνόταν αμέσως με όρους που θα έθετε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
Προστίθεται ότι ενώπιον του Υφυπουργείου Τουρισμού τέθηκαν όλα τα πιστοποιητικά που αποδείκνυαν συμμόρφωση του εν λόγω εστιατορίου με τους όρους που είχαν τεθεί.
 
Αναφέρεται, επιπρόσθετα, ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού έλαβε, επίσης, επιστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που στάλθηκε στις 12 Ιουνίου 2020 προς τον Δήμαρχο Παραλιμνίου με την οποίαν τον πληροφορούσε ότι το υποστατικό επιθεωρήθηκε από απόψεως πυροπροστασίας την ίδια μέρα, δηλαδή στις 12 Ιουνίου 2020 και κρίθηκε κατάλληλο.
 
«Ως εκ τούτου, το Υφυπουργείο δεν είχε λόγο να απορρίψει την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του εστιατορίου για το 2020. Διευκρινίζεται ότι ασχέτως της ανανέωσης άδειας λειτουργίας του εστιατορίου, τα αδικήματα  της επιχείρησης σε σχέση με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, θα τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στις 24 Ιουνίου», σημειώνεται.
 
Αναφέρεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας, μετά το lockdown προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Τουρισμού εξετάζουν με εντατικό ρυθμό αιτήσεις για αδειοδότηση νέων ή για ανανέωση και κατάταξη υφιστάμενων κέντρων αναψυχής και συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο, μόνο την προηγούμενη βδομάδα αδειοδότησε, ή ανανέωσε άδειες συνολικά σε 105 τέτοιες επιχειρήσεις. 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:31

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιουνίου
Ελλάδα: Ομολόγησε ο σύζυγος τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν
21:57
Δεν επιτεύχθηκε λύση για τους S400 στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ερντογάν
21:39
Tζεντιλόνι: Οι αρχές ελληνικές διατήρησαν έντονο τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες
21:20
ΠτΔ:​ Είναι υποχρέωση της ΕΕ απέναντι σε ένα ΚΜ να αντιδράσει αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις
21:05
65 νέα περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν την Πέμπτη, κανένας θάνατος
20:53
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κριμαία, μετά τις πλημμύρες
20:05
Γαλλία: Έξι μήνες φυλάκιση κατά του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί ζητούν οι εισαγγελείς
19:47
To Εurogroup χαιρετίζει την πρόοδο στην Ελλάδα και εγκρίνει τα μέτρα ύψους 748 εκ. ευρώ για το χρέος
19:27
Αποδεκτή η παραίτηση Γιολίτη, χρέη Υπουργού Δικαιοσύνης εκτελεί ο ΥΠΑΜ
19:14
Ελλάδα: 519 νέα κρούσματα και 16 θάνατοι
19:00
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη λόγω σημαντικής ανόδου στις τραπεζικές μετοχές
18:44
Απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών στη Κύπρο ο Έλληνας ΥΠΕΞ
18:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand