Διευκρινίσεις για την επαναλειτουργία του κλαπ στον Πρωταρά από το Υφ. Τουρισμού

Στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας, μετά το lockdown προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Τουρισμού εξετάζουν με εντατικό ρυθμό αιτήσεις για αδειοδότηση νέων ή για ανανέωση και κατάταξη υφιστάμενων κέντρων αναψυχής.
 
Συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Τουρισμού, μόνο την προηγούμενη βδομάδα αδειοδότησε, ή ανανέωσε άδειες συνολικά σε 105 τέτοιες επιχειρήσεις. 
 
Σε γραπτή δήλωση του Υφυπουργείου Τουρισμού αναφορικά με την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου Nava Seaside αναφέρεται ότι μετά τα σχόλια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου Nava Seaside, που βρίσκεται στην οδό Περνέρας, στον Δήμο Παραλιμνίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο είχε αιτηθεί ανανέωση κατάταξης  και έκδοση άδειας λειτουργίας ως εστιατορίου, για το 2020, στις 9 Ιανουαρίου του 2020.
 
Σημειώνεται ότι η αίτηση για ανανέωση εγκρίθηκε υπό τους πιο κάτω όρους: Να εξασφάλιζε υγειονομικά πιστοποιητικά από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, να υποβαλλόταν υπεύθυνη δήλωση του Διευθυντή/Γραμματέα της εταιρείας ότι η εταιρεία θα εξακολουθούσε να υφίσταται και ότι δεν θα υπήρχαν αλλαγές και ότι το εν λόγω υποστατικό θα συμμορφωνόταν αμέσως με όρους που θα έθετε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
Προστίθεται ότι ενώπιον του Υφυπουργείου Τουρισμού τέθηκαν όλα τα πιστοποιητικά που αποδείκνυαν συμμόρφωση του εν λόγω εστιατορίου με τους όρους που είχαν τεθεί.
 
Αναφέρεται, επιπρόσθετα, ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού έλαβε, επίσης, επιστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που στάλθηκε στις 12 Ιουνίου 2020 προς τον Δήμαρχο Παραλιμνίου με την οποίαν τον πληροφορούσε ότι το υποστατικό επιθεωρήθηκε από απόψεως πυροπροστασίας την ίδια μέρα, δηλαδή στις 12 Ιουνίου 2020 και κρίθηκε κατάλληλο.
 
«Ως εκ τούτου, το Υφυπουργείο δεν είχε λόγο να απορρίψει την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του εστιατορίου για το 2020. Διευκρινίζεται ότι ασχέτως της ανανέωσης άδειας λειτουργίας του εστιατορίου, τα αδικήματα  της επιχείρησης σε σχέση με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, θα τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στις 24 Ιουνίου», σημειώνεται.
 
Αναφέρεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας, μετά το lockdown προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Τουρισμού εξετάζουν με εντατικό ρυθμό αιτήσεις για αδειοδότηση νέων ή για ανανέωση και κατάταξη υφιστάμενων κέντρων αναψυχής και συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο, μόνο την προηγούμενη βδομάδα αδειοδότησε, ή ανανέωσε άδειες συνολικά σε 105 τέτοιες επιχειρήσεις. 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:31

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Υπ. Υγείας: Διπλασιάστηκε το ποσοστό των οροθετικών που βιώνει άγχος - Καθήκον να τους προστατεύσουμε
15:25
Συνεχείς οι μετασεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο
15:15
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 28 Σεπτεμβρίου 2021
15:09
Ατομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ΠΕΠ δεν καλούνται για εφεδρεία στην Ε.Φ. διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία
14:58
Διχάζουν την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τρία σημαντικά νομοσχέδια
14:50
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Δρούσειας
14:48
Δίνει τα πάντα για κάνει δικό της τον Ματίας Ντε Λιχτ η Τσέλσι
14:47
Προϊόντα με επικίνδυνες χημικές ουσίες έχουν εντοπισθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά
14:37
Βαθαίνει η κρίση με τα καύσιμα στη Βρετανία - Ανησυχίες και για επάρκεια τροφίμων τα Χριστούγεννα
14:34
Ισπανία: Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα άρχισε να εκλύει ξανά λάβα
14:27
Συναντώνται το βράδυ στο Παρίσι Κ. Μητσοτάκης και Ε. Μακρόν
14:20
Σεισμός Κρήτη: 65χρονος ο νεκρός στο Αρκαλοχώρι - 20 οι τραυματίες (video)
14:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand