'Ατομο διέσωσε η πυροσβεστική που έπεσε σε λάκκο λυμάτων

Κατάσβεση φωτιά μεταξύ των χωριών Άγιος Αμβρόσιος και Κυβίδες και η διάσωση ατόμου που κατέπεσε σε λάκκο με λύματα είναι μεταξύ των κύριων δραστηριοτήτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις 06.00 της 16ης Ιουνίου2020 μέχρι και τις 06.30 της 17ης Ιουνίου 2020, η οποία σε αυτό το χρονικό διάστημα ανταποκρίθηκε σε 28 κλήσεις για βοήθεια,14 πυρκαγιές,10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου στις 10.45 ξέσπασε πυρκαγιά σε περιοχή μεταξύ των χωριών Άγιος Αμβρόσιος και Κυβίδες που κατασβήστηκε με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα με τη βοήθεια και του Ταμείου Θήρας με 1 Φ.Π.Μ με το πλήρωμα της. Η φωτιά έκαψε έκταση 7 δεκαρίων περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, χαρουπόδεντρα και κωνοφόρα δέντρα. Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Σε ό,τι αφορά τη διάσωση ζωής, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στις 13.30 άτομο κατέπεσε σε σηπτικό λάκκο οικίας βάθους 12 μέτρων με λύματα (υποχώρησε η επιφάνεια του λάκκου), στην οδό Χρυσοσπηλιώτισσας στο χωριό Κάτω Δευτερά, πλησίον της εκκλησίας Αγίου Νικολάου. Προσθέτει ότι στη διάσωση συμμετείχαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης.

Το άτομο ανασύρθηκε από το λάκκο με τη χρήση διασωστικών εργαλείων και της ειδικής εξάρτυσης (τριπόδι ARIZONA) και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ακολούθως αναφέρεται σε φωτιά που ξέσπασε στις 14.30 σε δύο σταθμευμένα ακινητοποιήμενα οχήματα σε αυλή οικίας στο χωριό Συλίκου. Η φωτιά κατασβήστηκε με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και έκαψε επίσης ξηρά χόρτα έκτασης μισού δεκαριού.

Στις 14.39 αποπαγιδεύτηκε άτομο, που μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Νίκαιας στη Λεμεσό (παρακαμπτήριος δρόμος Νοσοκομείου) που εγκλωβίστηκε σε όχημα του, το οποίο παρέκκλινε της πορείας του και κατέπεσε από υπερυψωμένο δρόμο σε χωράφι με ελαιόδεντρα (βάθος 5 μέτρα). Μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού με 2 ομάδες και 2 οχήματα διάσωσης αποπαγίδευσαν ένα άτομο από το όχημα που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λεμεσού. Δεύτερο άτομο που επέβαινε στο όχημα εξήλθε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εξάλλου, στις 23.30 φωτιά που ξέσπασε σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο παρά το γήπεδο του Χωριού Αγγλισίδες και επεκτάθηκε σε δέντρα παρακείμενης οικίας κατασβήστηκε από μέλη της ΕΜΑΚ με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

Η Αστυνομία και θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:32

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Νουρής:Εξαιρετικά σημαντική η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
08:59
Μάριος Πελεκάνος:Η ατζέντα της τριμερούς, θα καθοριστεί από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
08:56
Αυστραλία:Εφαρμόζει πιλοτικά σύστημα καραντίνας στο σπίτι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού
08:30
Ανδρέας Βύρας:Η καλύτερη επιλογή θα είναι και η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
07:55
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ταχεία έναρξη εμπορικών συνομιλιών
07:29
Το δ.σ. της Μπαρτσελόνα ενέκρινε προϋπολογισμό 765 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2021-2022
07:24
Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής των κρατών - μελών του νότου της Ε.Ε.
07:22
Αίτηση Κίνας για την ένταξή της στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Διασυνοριακή Εταιρική Σχέση στην Περιοχή του Ειρηνικού
07:12
Ολοκληρώθηκε η έφεση στο Ανώτατο από τη νεαρή Βρετανίδα η οποία καταδικάστηκε για ψευδή καταγγελία βιασμού
06:59
Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά έργα στην ορεινή περιοχή Λάρνακας
06:55
Βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία
06:46
Ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta
06:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand