ΥΠΠΑΝ: Όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτηση να το πράξουν

Σε όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτησης δόθηκε το πράσινο φως για να το πράξουν, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Ο Υπουργός Παιδείας μιλούσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψης του στο Μουσείο Παραμυθιού.
 
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι γίνεται τώρα με τις αποφοιτήσεις στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και την χαλάρωση των περιορισμών γνωρίζουμε ότι από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους για μέχρι και 100 πρόσωπα και από τις 7 Ιουλίου η δυνατότητα σε ανοικτούς χώρους είναι μέχρι 150.
 
«Στη βάση αυτών των δεδομένων σε όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτησης δόθηκε το πράσινο φως για να το πράξουν. Δεν είναι μια υποχρέωση, υπάρχουν διαφορετικές περιστάσεις, υπάρχουν κάποια σχολεία που είναι πολυπληθέστερα. Άρα λοιπόν εναπόκειται στις διευθύνσεις των σχολείων και στους καθηγητικούς ή στους διδασκαλικούς συλλόγους, μιλώντας για τα δημοσία σχολεία, σε συνεργασία και με τους γονείς να πάρουν αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να δοθεί η χαρά σε τελειόφοιτους εκεί όπου είναι δυνατόν να γίνουν τελετές αποφοίτησης, τηρουμένων βέβαια πάντα των υγειονομικών προφυλάξεων υπό τις περιστάσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την άρση του περιορισμού για τον αριθμό των παιδιών που μπορούν να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η άρση του περιορισμού έγινε με βάση και πάλι τις κατευθύνσεις που μας δίνει το Υπουργείο Υγείας και ότι η νέα οδηγία είναι ότι στο εξής μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία στη βάση του αριθμού παιδιών ανά αίθουσα που προβλέπει η πάγια νομοθεσία.
 
Επισήμανε ότι «αποφύγαμε να αλλάξουμε τα πράγματα για τα δημόσια νηπιαγωγεία διότι μένει μόνο αυτή η εβδομάδα και η επόμενη εξ ημισείας για τις δυο ομάδες για να μην προκληθεί αναστάτωση. Εντούτοις, τα θερινά σχολεία, είτε πρόκειται για παιδιά Δημοτικού ή Προδημοτικής, θα λειτουργήσουν με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις υγειονομικές συνθήκες. Δηλαδή να πάνε όλα τα παιδιά πάντα τηρώντας όμως όλες τις υπόλοιπες προφυλάξεις, τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
 
Όπως επίσης έχουν αρθεί, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, «και κάποιοι άλλοι περιορισμοί. Μπορούν να λειτουργήσουν οι παιχνιδότοποι εξωτερικών χώρων, γίνονται τα πράγματα πιο άνετα για τις κουζίνες και για την παρασκευή γευμάτων σε σχολεία εκεί όπου υπάρχουν και με αυτόν τον τρόπο σίγα - σιγά επιστρέφουμε στην ομαλότητα.
 
«Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εξαρτάται από όλους μας να συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα για να μονιμοποιηθεί αυτή η επιστροφή στην ομαλότητα. Και απευχόμαστε να έχουμε κάποιο πισωγύρισμα. Παρόλα αυτά, εμείς στο Υπουργείο κάνουμε σχεδιασμούς για τον Σεπτέμβριο και για τα δυο ενδεχόμενα και για να πάμε κανονικά στα σχολείο, όπως ξεκινήσαμε πέρσι, και για το απευκταίο σενάριο να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί», συμπλήρωσε.
 

 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:33

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Τα σημεία για δωρεάν rapid test την Πέμπτη
16:44
Ο Σεπτέμβριος έχει καθοριστεί ως «μήνας Αλτσχάιμερ» για τη διαφώτιση του κοινού
16:23
Δεν είναι εφικτή η επιστροφή στο 1960, σύμφωνα με τον Κ. Οζερσάι
16:16
Εμβολιασμοί 475 ατόμων 86 ετών και άνω και 569 επαγγελματιών υγείας ιδιωτικού τομέα με τρίτη δόση
15:54
Διαφωνία για την τριμερή συνάντηση της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, εκφράζει το ΕΛΑΜ
15:39
Πρόεδρος ΔΗΣΥ: "Δεν αποκλείω κανένα μονοπάτι που θα οδηγεί στην επανένωση"
15:28
Η Κύπρος στην 35η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ψηφιακής Ποιότητας Ζωής 2021
15:15
Οι τράπεζες είναι έτοιμες και μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας, το συμπέρασμα οnline συνεδρίου
15:06
Τρία θετικά κρούσματα παιδιών από μονάδες δειγματοληψίας που επισκέφθηκαν σχολεία
14:59
Μόνη λύση η Ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ο Ιζέτ Ιζτζιάν
14:49
Ρωσία: Αγνοείται αεροσκάφος με 6 επιβαίνοντες - Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ
14:39
ΥΠΟΙΚ: Ύψιστης σημασίας η αύξηση της αποδοτικότητας του Τμήματος Φορολογίας
14:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand