ΥΠΠΑΝ: Όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτηση να το πράξουν

Σε όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτησης δόθηκε το πράσινο φως για να το πράξουν, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Ο Υπουργός Παιδείας μιλούσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψης του στο Μουσείο Παραμυθιού.
 
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι γίνεται τώρα με τις αποφοιτήσεις στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και την χαλάρωση των περιορισμών γνωρίζουμε ότι από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους για μέχρι και 100 πρόσωπα και από τις 7 Ιουλίου η δυνατότητα σε ανοικτούς χώρους είναι μέχρι 150.
 
«Στη βάση αυτών των δεδομένων σε όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτησης δόθηκε το πράσινο φως για να το πράξουν. Δεν είναι μια υποχρέωση, υπάρχουν διαφορετικές περιστάσεις, υπάρχουν κάποια σχολεία που είναι πολυπληθέστερα. Άρα λοιπόν εναπόκειται στις διευθύνσεις των σχολείων και στους καθηγητικούς ή στους διδασκαλικούς συλλόγους, μιλώντας για τα δημοσία σχολεία, σε συνεργασία και με τους γονείς να πάρουν αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να δοθεί η χαρά σε τελειόφοιτους εκεί όπου είναι δυνατόν να γίνουν τελετές αποφοίτησης, τηρουμένων βέβαια πάντα των υγειονομικών προφυλάξεων υπό τις περιστάσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την άρση του περιορισμού για τον αριθμό των παιδιών που μπορούν να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η άρση του περιορισμού έγινε με βάση και πάλι τις κατευθύνσεις που μας δίνει το Υπουργείο Υγείας και ότι η νέα οδηγία είναι ότι στο εξής μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία στη βάση του αριθμού παιδιών ανά αίθουσα που προβλέπει η πάγια νομοθεσία.
 
Επισήμανε ότι «αποφύγαμε να αλλάξουμε τα πράγματα για τα δημόσια νηπιαγωγεία διότι μένει μόνο αυτή η εβδομάδα και η επόμενη εξ ημισείας για τις δυο ομάδες για να μην προκληθεί αναστάτωση. Εντούτοις, τα θερινά σχολεία, είτε πρόκειται για παιδιά Δημοτικού ή Προδημοτικής, θα λειτουργήσουν με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις υγειονομικές συνθήκες. Δηλαδή να πάνε όλα τα παιδιά πάντα τηρώντας όμως όλες τις υπόλοιπες προφυλάξεις, τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
 
Όπως επίσης έχουν αρθεί, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, «και κάποιοι άλλοι περιορισμοί. Μπορούν να λειτουργήσουν οι παιχνιδότοποι εξωτερικών χώρων, γίνονται τα πράγματα πιο άνετα για τις κουζίνες και για την παρασκευή γευμάτων σε σχολεία εκεί όπου υπάρχουν και με αυτόν τον τρόπο σίγα - σιγά επιστρέφουμε στην ομαλότητα.
 
«Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εξαρτάται από όλους μας να συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα για να μονιμοποιηθεί αυτή η επιστροφή στην ομαλότητα. Και απευχόμαστε να έχουμε κάποιο πισωγύρισμα. Παρόλα αυτά, εμείς στο Υπουργείο κάνουμε σχεδιασμούς για τον Σεπτέμβριο και για τα δυο ενδεχόμενα και για να πάμε κανονικά στα σχολείο, όπως ξεκινήσαμε πέρσι, και για το απευκταίο σενάριο να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί», συμπλήρωσε.
 

 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:33

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.